NOVI ULTIMATUM AMERIKE LAŽNOJ DRŽAVI! Eskobar jasan: Trebaju nam novi izbori s bezuslovnim učešćem Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 22:22

NOVI ULTIMATUM AMERIKE LAŽNOJ DRŽAVI! Eskobar jasan: "Trebaju nam novi izbori s bezuslovnim učešćem Srba"

Eskobar uputio jasnu poruku lažnoj državi.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da bi, ako Beograd i Priština ne prihvate plan EU za smirivanje sukoba, moglo doći do još veće krize, kao i da su neophodni novi izbori sa bezuslovnim učešćem Srba.

- Moram biti vrlo jasan, ovo nije evropski proces. U Ohridu je bilo reči o sporazumu o normalizaciji kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi se stvorili mirovni uslovi između dva neprijateljska suseda po evropskim pravilima. Ne samo da su normalizovali svoje odnose nego su se i usklađivali s Evropskom unijom. Moramo da se vratimo tome - poručio je za HRT Eskobar koji je danas učestvovao na 16. Dubrovnik forumu.

On je dodao da taj sporazum stvara prave uslove za produbljivanje evropske integracije, ali je u međuvremenu došlo do niza destabilizujićih akcija, što "nas je odvuklo od implementacije sporazuma".

Prema njegovim rečima, šef evropske diplomatije Žozep Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izneli su tri jednostavna koraka, od kojih je prvi prekid protesta i novi izbori za gradonačelnika.

- Trebaju nam novi izbori s bezuslovnim učešćem Srba. Potreban je i vremenski kalendar srpske implementacije svog dela, kao i nacrtni statut Zajednice srpskih opština na Kosovu. Reč je o ravnoteži, jednakosti i beneficijama za obe strane - istakao je Eskobar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.