NKD: Leskovčani smatraju da glasaju slobodno

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NKD: Leskovčani smatraju da glasaju slobodno

Većina Leskovčana koji su prisustvovali akciji Izbori od A do Š Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kako kažu u ovoj organizaciji, glasaju slobodno. Građani su bili otvoreni da razgovraju o izborima, ali i o zloupotrebama u političke svrhe koje neretko i ne primećuju.

Nakon Niša, na jugu je ulična akcija održana i u Leskovcu, a aktivisti ove organizacije kažu da su građani bili zainteresovani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za razgovor i da su se uglavnom izjašnjavali da glasaju slobodno. Leskovčani bili raspoloženi za razgovor, foto: B. S.

Slična je situacija kao i u drugim gradovima, najviše je onih koji su ubacili zelene kuglice, odnosno glasaju slobodno. Kao razlog za to navode da ne rade u javnim preduzećima i službama zbog čega ne trpe ucene - kažu u NKD.

Sa druge strane, ima onih koji glasaju slobodno, ali poznaju ljude koji su ucenjeni, najčešće zbog državnog posla, dok je malo onih koji smatraju da nisu slobodni i da nemaju pravo izbora.

Članovi Nacionalne koalicije za decentralizaciju sa Leskovčanima su razgovarali i o zloupotrebama javnih resursa u političke svrhe, a iako su bili raspoloženi za diskusiju, građani zloupotreba uglavnom nisu svesni. Aktivisti Leskovčanima delili "Izborni bukvar", foto: B. S.

Obilaženje starih, lekarski pregledi, korišćenje službenih vozila u cilju promocije političke partije građani uglavnom ne vide kao problem i kao nešto nezakonito, zbog čega smo i razgovrali sa njima i objasnili im zašto to nije u redu i gde takve stvari mogu prijaviti - kažu organizatori.

Aktivisti NKD-a su se "uključili u kampanju" jer se bliže parlamentarni izbori u Srbiji, i to tako što će edukovati i podići svest o tome kako se biračka volja zloupotrebljava.

Leskovčanima su delili Izborni bukvar od A do Š, u kome je ilustrovano kakve su sve izborne zloupotrebe moguće, a slične akcije sprovodiće i ubuduće u ostalim gradovima u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Da li glasaš slobodno u Leskovcu?

Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2019

LESKOVAC..U susret redovnim parlamentarnim izborima nameće se pregršt pitanja i javljaju brojne dileme u vezi sa izbornim (ne)regularnostima, smatraju u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju. Neka od tih pitanja su: Može li gradonačelnik koristiti službeni automobil za odlazak na stranački...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.