NEKA PONIŽAVAJU NEKU DRUGU ZEMLJU, SRBIJU NEĆE Vučić najavio da izbori neće biti 3. maja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''NEKA PONIŽAVAJU NEKU DRUGU ZEMLJU, SRBIJU NEĆE'' Vučić najavio da izbori neće biti 3. maja!

Izbori neće biti 3. maja, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić, ali će, dodaje, biti u ustavnom roku.

Rekao je da je pogrešio što je prihvatio da se maksimalno pomeri datum za održavanje izbora i izvinio se građanima što će još mesec dana morati da trpe ovakvu političku scenu kakva je trenutno zu Srbiji.

Kako je rekao za Pink tv, Milan Antonijević je sebi dao dozvolu da ustavnu i ekskluzivnu nadležnost predsednika Republike prekrije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << donesu datum za održavanje izbora.

- Pomeraju rokove za izbore, a znaju da narod i pored toga neće za njih da glasa. Hoće da im izlazimo u susret, a nije im dovoljno sve što smo promenili. Tako neka ponižavaju neku drugu zemlju, Srbiju nećete - rekao je Vučić, govoreći da je pomeranje izbora na krajnji datum koji Ustav podrazumeva, proisteklo u međustranačkom dijalogzu uz posredovanje EP, koji je organizovao Antonijević.

Kako kaže, izbori će biti kada ih ustav i zakon propišu, a ne Tanja Fajon i Milan Antonijević i istakao da oni neće biti 3. maja, što je poslednji mogući datum za održavanje redovnih parlamentarnih izbora.

Dodaje da postoji problem kod manjeg dela opozicije koji misle da vlast može da se osvaja na ulici.

Antonijević je rekao da su želeli da poprave izborne uslove i dodaje da smatra da je dobro da se unapređuje zakonodavstvo.

Vučić je istakao da je ljudima sve jasno, i dodao da se po ovom pitanju ne slaže sa Milanom Antonijevićem i Ljiljanom Smajlović, koja je rekla da smatra da je Antonijević pokušao da pomogne izbornom procesu.

Vučić je istakao da u trenucima kada su mislili da odlučuju o sudbini Srbije, radili su stvari koje nisu u njihovoj nadležnosti.

- Radim svoj posao u skladu sa zakonom, i ako hoćete da imate fikusa, takav nisam i nikada neću da budem. Milan zna da sam u pravu, kao što sam u pravu i za cenzus. Hoću da postignem čišćenje SNS-a na lokalu, koji će morati da se ponašaju odgovorno i želim da vratim politički život u parlament - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.