Morsi pomerio datum izbora

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morsi pomerio datum izbora

Egipatski predsednik Muhamed Morsi promenio datum predstojećih parlamentarnih izbora na 22. april, nakon što su to tražili hrišćanski poslanici – Kopti.

Parlamentarni izbori u Egiptu pomereni su na 22. april sa prvobitnog zakazanog datuma - 27. aprila, saopštio je portparol predsednika Muhameda Morsija.

Predsednik je promenio datum predstojećih parlamentarnih izbora u zemlji, nakon što su to tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hrišćanski poslanici - Kopti, prenosi Rojters.

Pripadnici koptske manjine su imali primedbu na datum izbora 27. april pa nadalje, jer bi fazno glasanje bilo obavljano i tokom njihovog verskog praznika - Uskrsa.

"Predsednik je prihvatio primedbe Kopta", rekao je poslanicima predsednik Saveta šure Ahmed Fahmi.

Predsednik Muhamed Morsi raspisao je u četvrtak parlamentarne izbore, obelodanivši da će oni biti održani od kraja aprila do juna, u četiri etape.

Kako je navedeno u predsedničkom dekretu, narodna skupština će održati konstitutivnu sednicu 6. jula, preneo je Rojters.

Morsi i Muslimanska braća, čiju podršku uživa, nadaju se da će izborima biti okončan buran period političke tranzicije u Egiptu, obeležen i talasima nasilja koje je prepreka predsednikovim nastojanjima da oživi ekonomiju u krizi.

Izbori će, međutim, biti održani u zemlji u kojoj su, prema oceni britanske agencije, više nego ikada primetne podele između islamističkih partija, koje su osvojile najviše glasova na opštim izborima posle svrgavanja dugogodišnjeg lidera Hosnija Mubaraka 2011. i sekularne opozicije koja i dalje grupiše svoje redove.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mursi pomerio datum izbora

Izvor: RTS, 23.Feb.2013

Egipatski predsednik Muhamed Mursi promenio datum predstojećih parlamentarnih izbora na 22. april, nakon što su to tražili hrišćanski poslanici – Kopti...Parlamentarni izbori u Egiptu pomereni su na 22. april sa prvobitnog zakazanog datuma - 27. aprila, saopštio je portparol predsednika Muhameda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.