Miting opozicije u Kruševcu

Izvor: RTS, 28.Jun.2010, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting opozicije u Kruševcu

Srbiji neophodni vanredni parlamentarni izbori, to je jedino rešenje za nagomilane probleme u državi, poručili predstavnici SNS-a, DSS-a i Nove Srbije na mitingu u Kruševcu.

Predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije poručili su, na mitingu u Kruševcu, da su Srbiji neophodni vanredni parlamentarni izbori i da je to jedino rešenje za nagomilane probleme u državi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Pred više hiljada simpatizera, na Trgu kosovskih junaka, lider naprednjaka Tomislav Nikolić pozvao je građane na vanredne parlamentarne izbore i promenu vlasti i istakao da ni Evropa, niti Rusija, niti bilo ko drugi ne treba da razmišlja šta će biti posle promene vlasti.

"Ovo je prelomna godina i nikada sa više optimizma i želje nismo ušli u ovu borbu. Počeli smo iz ovog grada, na Vidovdan, i hajde da od sada Kruševac pamtimo kao najveću pobedu i promenu u Srbiji", poručio je lider SNS-a.

Opozicija se, rekao je Nikolić, ne boji izbora, ali "vlast treba da strahuje, jer je Srbiju prethodnih 10 godina unazadila, upropastila i zavila u crno".

"Vidovdan nije dan za sreću, ali nama je dosta poraza i nesrećnih dana. Ima nade i nemojte da se predajete. Poslednji je čas da Srbiju podignemo sa kolena", poručio je Nikolić i dodao da će stranke, koje su se danas okupile i zatražile nove izbore, uskoro krenuti u kampanju radi postizanja tog cilja.

Lider Srpske napredne stranke istakao je da opozicija želi da građani žive bolje, da Srbija bude čestita i poštena država u kojoj nije važno koje je ko nacionalnosti, da bude deo Evropske unije i da svaki građanin oseti blagodeti toga.

Zamenik šefa naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je da opozicija nudi mogućnost izbora vlasti i da želi da pokaže da može mnogo bolje da vodi državu, da se izbori sa korupcijom i kriminalom, za više investicija, ali i ambijent pravne sigurnosti.

DSS: Neophodno da vlast bude promenjena 

Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić rekao je da građani Srbije žele promene i traže nešto što se više ne može ignorisati, ističući da će ta stranka svaki takav zahtev "ne samo podržavati, već i pospešivati".

Aligrudić je ukazao na veliku nezaposlenost, nedostatak investicija, urušavanje institucija i nacionalnih interesa, napomenuvši da je zemlju u takvu situaciju dovela "lažljiva i nesposobna vlast", zbog čega je neophodno da ona bude promenjena.

Lider NS Velimir Ilić takođe krivi aktuelnu vlast za "veliku nezaposlenost, siromaštvo, bedu" i naglašava da vlast sa takvom politikom Srbiju udaljava od Evrope. 

"Evropska unija neće Srbiju koja gladuje, koja ne radi i koja se zadužuje. Mi smo za ulazak u Evropsku uniju, ali ne sa njima, jer smo svaki dan sa njima sve dalji od Unije", rekao je Ilić.

Lider Nove Srbije je istakao da je rešenje u dolasku nove, jake, stručne i nekorumpirane vlasti, koja će Srbiju postaviti na zdrave temelje i koja će je pokrenuti.

Na glavnom trgu u Kruševcu okupilo se više hiljada simpatizera SNS, DSS i NS, iz tog i drugih gradova, koji su nosili zastave Srbije, SFRJ i stranaka koje su organizovale miting, a koji je podržao i Pokret socijalista, predvođen Aleksandrom Vulinom.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan barjak, pa na izbore

Izvor: Večernje novosti, 28.Jun.2010

Opozicioni miting u organizaciji Srpske napredne stranke I NS održan u ponedeljak u Kruševcu pred nekoliko hiljada ljudi

Nastavak na Večernje novosti...

Miting opozicije u Kruševcu

Izvor: Šumadija Press, 29.Jun.2010, 10:54

SNS, DSS i NS poručili na mitingu u Kruševcu da su Srbiji neophodni vanredni parlamentarni izbori i da je to jedino rešenje za nagomilane probleme u državi.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.