Izvor: Piplmetar.rs, 16.Mar.2024, 00:31

Miroslav Šeparović: Ustavni sud će se izjasniti o Milanovićevoj kandidaturi

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Ustavni sud Hrvatske najavio je da će reagovati povodom današnjih najava predsednika te zemlje Zorana Milanovića da će se kandidovati na predstojećim izborima za premijera, javlja danas index.hr.
„Izasnićemo se u postupku nadzora ustavnosti i zakonitosti izbora skladno Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu“, rekao je za N1 predsednik Ustavnog suda Hrvatske Miroslav Šeparović.
Profesorka ustavnog prava Sanja Barić rekla je Indeksu da je današnji potez Milanovića nečuven i katastrofalan, te da Ustavni sud hitno mora reagovati na to.
„Ustav Hrvatske i zakoni ne spominju ovu situaciju naprosto zato što je ona toliko jasna...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Stjepan Mesić za Danas: Postoje realne šanse da Zoran Milanović pobedi

Izvor: Danas, 16.Mar.2024

On je netko ko ukazuje u čemu sustav griješi, a građani sve to skupa osjećaju. Baš zbog toga što se demokracija svela na jednu formalnost, a prave demokracije nema, mislim da postoje realne šanse da pobijedi, kaže za Danas Stjepan Mesić, bivši predsednik Hrvatske, povodom najave sadašnjeg...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.