Mirkovićevi telohranitelji nasrnuli na radnike obezbeđenja gradske uprave

Izvor: TimockeVesti.net, 31.Jan.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirkovićevi telohranitelji nasrnuli na radnike obezbeđenja gradske uprave

Poslednji pokušaj da se u zakonskom roku od tri meseca održi zasedanje gradske skupštine, i time izbegnu privremena uprava i vanredni izbori, propao je danas, pošto obezbeđenju lidera zaječarskih naprednjaka Saši Mirkoviću nije dozvoljen ulazak u skupštinsku zgradu.
Za danas je bila zakazana sednica lokalnog parlamenta, ali je "iz bezbednosnih razloga otkazana" obrazložio je za B92 predsednik Skupštine grada Zaječara >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Ivan Joković (URS).
On je rekao da je zatim Saša Mirković hteo da uđe u zgradu gradske uprave sa pet telohranitelja koji su kako navodi "fizički nasrnuli na radnike obezbeđenja gradske uprave".
Osim obezbeđenja koje je sprečilo ovaj upad, na lice mesta je došla i policija.
Mirković je zatim u Zaječaru održao konferenciju za novinare na kojoj se nije osvrtao na današnji incident u skupštini grada Zaječara, ali je najavio da će dati ostavku na mesto pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i da se raduje vanrednim lokalnim izborima u tom gradu na kojima će se kandidovati za gradonačelnika Zaječara.
U tom gradu već tri meseca vladaju političke tenzije između lokalne vlasti koju čine URS, SPS i DS i opozicije koju predvodi SNS.
Zbog krize loklane vlasti postoji mogućnost da se u Zaječaru uvedu i privremene mere, a potom raspišu i vanredni lokalni izbori.
Vlada Srbije je na sednici 29. decembra 2012. Mirkovića postavila za pomoćnika ministra saobraćaja zaduženog za puteve i bezbednost saobraćaja. To imenovanje izazvalo je burne reakcije javnosti, a sam Mirković je rekao da ga za taj posao "kvalifikuju organizatorske sposobnosti".
Saša Mirković je član GO SNS-a, šef odborničke grupe "Pokrenimo Zaječar" i od nedavno pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. On već mesecima traži smenu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića iz URS-a.
Mirković je takođe i estradni menadžer najpoznatiji po tome što je bio menadžer Marije Šerifović kada je pobedila na Pesmi Evrovizije 2007. godine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.