Ministar odbrane: Politika Aljbina Kurtija je opasnost za bezbednost Srbije

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 20:04

Ministar odbrane: Politika Aljbina Kurtija je opasnost za bezbednost Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević izneo je četiri tačke koje bi bile osnova za smirivanje situacije na severu KiM.

One se odnose na puštanje nedavno uhapšenih Srba, povlačenje specijalnih jedinica Kosovske policije, formiranje ZSO i učešće Srba na lokalnim izborima.

Vučević je na Instagramu ocenio da je situacija na KiM "sada već u kontinuitetu veoma teška".

"Mora da se priča, pod jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o puštanju svih koji su protivzakonito uhapšeni. Mora da se priča o momentalnom povlačenju specijalnih policijskih jedinica. Mora da se priča o formiranju Zajednice srpskih opština. I da se priča o učešću Srba na izborima za lokalne samouprave. To su po meni četiri tačke koje bi morale da budu fundament rešenja ove situacije, ako želimo da zaista idemo u pravcu deeskalacije", istakao je Vučević.

On je dodao da je nespokojan, jer jednostrani potezi Prištine i Aljbina Kurtija predstavljaju nasilje.

"Politika Aljbina Kurtija, politika Vlade u Prištini, direktno je opasnost za bezbednost Srbije. On suštinski nameće nasiljem i jednostranim potezima svoju politiku. Zato sam ja nespokojan i zato nisam siguran da vidim rešenje političkim putem i daj Bože da je to moguće, jer je Srbiji to preko potrebno. Naš životni, nacionalni interes je da dođe do političkog rešenja", rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.