Ministar Vulin: Rusija i Kina nas ne uslovljavaju

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Vulin: Rusija i Kina nas ne uslovljavaju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su Rusija i Kina prijatelji Srbije, ne drže nam pridike i ne uslovljavaju svoje prijateljstvo ničim, pa ni našim ekonomskim ili političkim izborima.
Povodom izjave predsednika Odbora za evropska pitanja nemačkog Bundestaga, Guntera Krihbauma da "ne ide da kandidat za pristupanje posmatra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU i Rusiju kao ravnopravne partnere", ministar Vulin je pitao kako je onda prihvatljivo da projekte koje finansira EU izvode kineske kompanije u zemljama članicama EU.

"Zašto onda to ne sme da se dešava u zemljama kandidatima za članstvo u EU? Hrvatska može da pravi evropskim parama most koji grade Kinezi, a Srbija ne sme da gradi sa Kinezima auto-put koji sama finansira", kazao je Vulin. 
Ministar odbrane je podsetio i da Nemačka, zemlja iz koje je poslanik Krihbaum, ima rekordnu trgovinsku razmenu sa Kinom, a sa Rusijom završava 'Severni tok' najveći energetski projekat u Evropi", naveo je Vulin u izjavi za javnost.
Ministar odbrane je istakao da su Rusija i Kina prijatelji Srbije, ne drže nam pridike i ne uslovljavaju svoje prijateljstvo ničim pa ni našim ekonomskim ili političkim izborima.
"Nema malignog ruskog ili kineskog uticaja u Srbiji, nema opasnosti da nam te velesile otmu deo teritorije, zabrane korišćenje tehnologije, povuku investicije", istakao je Vulin.
"Krihbaum bi morao da bude oprezan kada Srbima zabranjuje ono što Nemcima dozvoljava, jer to nas vraća u Nemačku pre Drugog svetskog rata i tada vrlo popularnu teoriju viših i nižih rasa - Arijevcima je dozvoljeno sve, a ostalima nije dozvoljno ništa osim da budu ekonomsko i političko roblje. Ako EU hoće da opstane i bude skup vrednosti kome teže i zemlje van nje, neka se čuva teorije i prakse arijevskih gospodara i njima potčinjenog sveta. U skup vrednosti koje treba da čine EU ne bi smele da spadaju bahatost i licemerje", izjavio je ministar Vulin.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.