Milićević: Međustranački dijalog nije fontana želja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 13:17

Milićević: Međustranački dijalog nije fontana želja

Šef poslanika SPS u parlamentu Đorđe Milićević konstatovao je danas da se neki opozicionari ponovo žale Evropi na tok međustranačkog dijaloga, čija je nova faza otpočela, jer ni ovog puta, kaže, ne znaju šta žele, osim što bi, dodaje, da na vlast dođu dekretom, a ne na izborima.

"Zaboravili su izgleda i to da je prošli ciklus međustranačkog dijaloga vođen uz posredovanje EP, upravo na predlog opozicije, istih onih koji se danas žale na sve i svašta. Očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da im ništa ne odgovara, pa ni to da se međustranački dijalog vodi u parlamentu, kao i prošli put. Ne odgovara im ni pružena nova šansa ni otvorena vrata", naveo je Milićević u pisanoj izjavi.

Kako kaže, oni su odustajali od šansi da odmere svoje snage na izborima, tako da niko drugi, osim njih samih, nije odgovoran za politički fijasko za koji uporno nastoje da optuže vladajuću koaliciju.

"I na to se žale Evropi, verovatno misleći da će im takva žalba biti usvojena i da će na vlast dođi dekretom a ne na izborima. Ne osvaja se demokratija silom, kako ste to činili 5. oktobra", dodao je Milićević.

Demokratija je, kaže, vladavina naroda preko svojih predstavnika, a građani su političku volju jasno izrazili na izborima, koje je deo opozicije bojkotova.

"Vi ste ti koji su prošlog puta napustili dijalog, iako ste tražili da u tome učestvuju evroparlamentarci. Ne mislite li da ni Evropa više ne haje za propale politikante koji, kao mala deca danas hoće, a sutra to isto neće", upitao je on.

Milićević je naveo i da, ako neko smatra da rezultat međustranačkog dijaloga treba da bude nekakva prelazna vlada koja će da zameni Skupštinu i vladu koji imaju ogromno poverenje građana, to nije cilj i bolje je da ni ne učestvuju u dijalogu.

"Izgleda da još uvek ne shvatate da ultimatumi ne prolaze i da su to shvatili i predstavnici EP. Dačić je legitimno izabrani predsednik skupštine, i kopredsedavajući tokom međustranačkog dijaloga. Da li se to vama sviđa ili ne, to je vaš problem, ali, morate da shvatite da međustranački dijalog nije fontana želja", zaključio je Milićević.

Lider S SP Dragan Đilas ranije danas izrazio je nezadovoljstvo pismom posrednika EP u međustranačkom dijalogu, jer se u njemu, kaže, veličaju parlament bez opozicije, uloga predsednika skupštine Ivice Dačića, kao i rezultati iz dijaloga 2019. godine koji naziva "lažnim" i bez rezultata.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.