Milanović: Postoji opcija da se odmah održe izbori

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Avg.2013, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Postoji opcija da se odmah održe izbori

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je da će novi prvi čovek te organizacije biti prvi među jednakima i naveo da to ne bi trebalo da bude kandidat Crvene zvezde ili Partizana.
(FOTO: V. Marković)
Potreban nam je čovek koji će biti jedan od onih koji donose odluke, prvi među jednakima. Tako je doduše >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << bilo i do sada, iako je u javnosti drugačije predstavljano. Niti je Tole vlasnik i gazda pa da odlučuje po svojoj volji, niti će novi predsednik to biti jer se mnogi u Srbiji pitaju kako se formira politika u FSS – rekao je Milanović za agenciju Beta.
Predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio je da će se povući sa funkcije na kraju jesenjeg dela prvenstva, a na pitanje koje je njegovo mišljenje o tome, Milanović je rekao da je to „Karadžićeva lična odluka”.
Milanović je najavio da će FSS u utorak na Odboru za hitna pitanja razgovarati, pored predstojeće utakmice reprezentacije Srbije protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, sigurno razgovarati i o Karadžićevoj odluci.
Jedna varijanta je da se odmah održe izbori, a druga je da to bude malo kasnije, u skladu sa Statutom. Potrebno je oko tri meseca da bismo izabrali novo rukovodstvo. Postoji mogućnost i da se na Skupštini Saveza izvrši takozvana rekonstrukcija vlade, to je kraća varijanta, ali i za to nam je potrebno najmanje mesec dana – rekao je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, ujedno i predsednik Jagodine.
Milanović je najavio da će za kandidata predložiti nekoga iz regiona istočne ili zapadne Srbije, pošto je Karadžić bio predsednik iz Vojvodine, a pre njega Zvezdan Terzić iz Beograda.
Ja nisam kandidat, nisam bio, niti ću biti. Niti će to biti naš čovek iz Jagodine. Iz regiona da, istočni ili zapadni. Ova ostala dva su imali predsednike, Karadžić iz Vojvodine, a pre njega Terzić iz Beograda. Prema tome čovek iz Srbije južno od Save i Dunava – rekao je Milanović.
On je kazao da će Jagodina i Region istočne Srbije, čiji je takođe predsednik, podržati kandidata tek kada predstavi šta će to ponuditi fudbalskoj Srbiji.
Da li ćemo imati dovoljno kvalitetno rešenje, to je pitanje, ali ćemo ga svakako tražiti. Ako ne budemo imali rešenje, videćemo kome ćemo dati podršku, u zavisnosti šta taj čovek nudi fudbalskoj Srbiji, kako će izgledati nova vlada i koji su joj ciljevi, to je kao u politici – istakao je Milanović.
Prvi čovek fudbalskog kluba Jagodina nije želeo da kaže koga u ovom trenutku posle Karadžića vidi kao predsednika FSS, jer o tome nije ni razmišljao.
On je istakao da novi čelnik Saveza ne treba da bude kandidat Crvene zvezde ili Partizana, jer bi se time nastavile podele u srpskom fudbalu.
Time bismo samo nastavili polarizaciju u srpskom fudbalu. Kada bi sad neko bio tu predsednik, a da je zvezdaš onda bismo sa ove druge strane imali problem i podeljenu Srbiju, a fudbalski podeljena Srbija ne može biti uspešna Srbija – rekao je Milanović.
Potpredsednik FSS je dodao i da u Srbiji ne postoje samo superligaši, već da je tu i još 2.500 drugih klubova, tako da Savez i novi predsednik moraju i o njima da brinu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Milanović: Novi predsednik ni iz Zvezde, ni iz Partizana

Izvor: Sportal.rs, 26.Avg.2013

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović rekao je da će novi prvi čovek te organizacije biti prvi među jednakima i naveo da to ne bi trebalo da bude kandidat Crvene zvezde ili Partizana.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.