Mihajlović novi selektor Srbije

Izvor: Politika, 08.Apr.2012, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović novi selektor Srbije

Proslavljeni srpski fudbaler naredne nedelje biće predstavljen kao trener nacionalnog tima. – Izbori za predsednika FSS počinju 16. aprila

Proslavljeni srpski fudbaler i trener nekoliko italijanskih klubova Siniša Mihajlović nared- ne nedelje biće promovisan u selek- tora fudbalske reprezentacije Sr bije. Mihajlović je navodno posle dugih pregovora sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije pristao da vodi „orlove” u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Bivši fudbaler Vojvodine, Crve ne zvezde, Sampdorije i ostalih ve likana Serije A trebalo bi u utorak da doputuje u Beograd, dok je zvanič no potpisavanja ugovora predviđeno za završetak sezone u Italiji.

Mi hajlović je trenersku karijeru počeo u Interu, kao pomoćnik Roberta Manćinija, a samostalno je radio u Bolonji, Kataniji, Kjevu i Fiorentini. Na prvi dan Uskrsa, 16. aprila, u Srbiji počinju izbori za prvog čove- ka Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Od toga zavisi i ko će biti selektor koji na jesen treba da povede držav- ni tim u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Aktuelni predsednik FSS To mislav Karadžić se još ne izjašnja va, ali, kako saznajemo, namerava da se kandiduje za još jedan četvorogodišnji mandat.

Mnogo je razloga zbog kojih će se kandidovati, a u njegovom programu važna mesta zauzimaju na- stavak modernizacije savez, plasman na „Mundijal 2014, dovođenje u red srpskog klupskog fudbala u svakom pogledu: od regularnosti do iz- gradnje stadiona po standardima Evropske fudbalske unije (UEFA)…

Javnost, takođe, živo zanima ko će mu biti protivnik? Jedni pominju političare, drugi biznismene, treći bivše sportiste. Ipak, neki dobri poznavaoci prilika u našem fudba- lu tvrde da Karadžić u ovom trenutku nema pravog protivkandidata, mada, se u fudbalskoj čaršiji pominju neki bivši-sadašnji fudbalski radnici.

D. Todorović

objavljeno: 07.04.2012
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.