Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej odbacila spekulacije o prevremenim izborima

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da ovonedeljna najava budžeta s manjom štednjom ne znači da će biti prevremenih izbora.

Ministar finansija Filip Hamond najavio je juče povećanje javne potrošnje i smanjenje poreza na prihod, što je prvo značajno popuštanje mera štednji u osam godina.

Mej je rekla da budžetski predlog naznačava da se "štednja približava kraju".

Ona je međutim negirala da je to put u prevremene izbore u narednim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mesecima.

Sledeći opšti izbori ne bi trebalo da budu pre 2022. godine, ali je sve više spekulacija da bi Mej mogla da raspiše prevremene, čim zemlja napusti Evropsku uniju 29. marta.

Mej je u Oslu rekla da se njena vlada ne pripreme za nove opšte izbore.

"To ne bi bilo u nacionalnom interesu", dodala je ona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.