Mediji: Vučić zloupotrebio zahtev opozicije za izborima, a šta je onda ovaj papir?

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 13:16

Mediji: Vučić zloupotrebio zahtev opozicije za izborima, a šta je onda ovaj papir?

Evropski parlament će sutra usvojiti Rezoluciju protiv Srbije, za koju je lobirala naša opozicija, pišu "Novosti.rs".

Predstavnici opozicije Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović već krenuli put Strazbura.

Kako navodi ovaj medij, u rezolucije EP kaže se da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zloupotrebio zahtev opozicije za izborima. A šta je onda ovaj papir? >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako navode, iako su rezolucije Evropskog parlamenta u potpunosti neobavezujuće, prilično je neobično što je nacrt sutrašnje rezolucije prepun nelogičnosti i paradoksa, koji ne odgovaraju istini i što svako može sam da zaključi.

Pored niza paradoksa u rezoluciji, kako navode, možda je i najveći osuda Aleksandra Vučića, zbog toga što je, kako oni kažu, zloupotrebio zahtev opozicije za raspisivanjem izbora?!

"Čudno je kako perjanicama naše opozicije nije palo na pamet da, dok su lobirali donošenje rezolucije, podsete svoje mentore da su oni sami tražili izbore? Podsećamo javnost na zahtev opozicije iz septembra prošle godine. Pred vama je papir kojima oni sami traže izbore, i to na dva nivoa, i to do kraja godine! Zoran Lutovac je čak i pretio, ukoliko predsdednik Vučić brzo ne odgovori na ovaj zahtev i ako parlament ne bude raspušten, da će se boriti i u parlamentu i na ulici da se to dogodi! A onda će sutra Evropski parlament osuditi Aleksandra Vučića zato što uslišio želju opozicije i te izbore raspisao?! Ko je ovde lud?", pišu Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.