Manojlović: Pokret Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2024, 10:37

Manojlović: Pokret "Kreni-promeni" izlazi na izbore u Beogradu

Direktor kampanja pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović saopštio je danas da je taj pokret doneo odluku da 2. juna učestvuje na izborima u Beogradu.

On je na konferenciji za novinare rekao da će pokret na beogradske izbore izaći samostalno, preneli su beogradski mediji.

Manojlović je rekao da su se na ovaj korak odlučili jer smatraju da mogu da naprave promenu u Beogradu, ocenjujući da su ključni problemi u Beogradu apatija i teme vezane za građane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a ne preseljenje birača ili mediji.

On je naveo i da će odluku o eventualnom učešću na lokalnim izborima u drugim mestima doneti naknadno.

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka podržali odluku pokreta Kreni-promeni

Predstavnici opozicionih stranaka podržali su odluku pokreta "Kreni promeni" da učestvuje na izborima u Beogradu 2. juna.

Iz koalicije "Biram borbu", u kojoj su Zeleno levi front, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, a koje će zajedno izaći na izbore, većina je podržala učešće pokreta Kreni promeni.

"Drago mi je što je Savo Manojlović odlučio da izađe na izbore", rekao je za list Danas lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i ocenio da ta odluka povećava šanse da se opozicija i građani izbore za "drugačiji Beograd", ali, kako je rekao, i za Niš, Novi Sad i sve druge gradove.

On je rekao da imaju isti cilj koji mogu da ostvare i da nema prepreka za saradnju.

Kopredsednica Zeleno levog fronta Biljana Đorđević rekla je da poštuje odluku "Kreni promeni" da na izbore izađu samostalno i da će sarađivati u kontroli izbora 2. juna.

"Mislim da je jasno da je odluka Save Manojlovića da samostalno izađe na izbore njegova odluka, odnosno odluka pokreta kojem pripada, te da u tom smislu nije bilo želje za učešćem u koaliciji 'Biram borbu'", rekla je ona za list Danas.

Ekološki ustanak saopštio je danas da podržava odluku pokreta "Kreni - promeni" da izađe na predstojeće izbore u Beogradu.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je nedavno lidera pokreta "Kreni promeni" Savu Manojlovića da se pridruži delu opozicije koja izlazi na lokalne i beogradske izbore.

On je za TV Nova rekao da se nedavno čuo sa Manojlovićem i pozvao ga da uđe u politiku i da se on i ekološke organizacije udruže.

"Nadam se da ovoj priči o zajedništvu još uvek nije kraj", rekao je Jovanović.

I Novo lice Srbije pozdravlja odluku pokreta Kreni - promeni, a kako je rekao predsednik Miloš Parandilović šansa opozicije je ozbiljno popravljena i da će koalicija "Biram borbu" sarađivati.

I Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta rekao je juče da je u kontaktu sa Manojlovićem i da bi želeo da to bude zajednički opozicioni nastup.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekološki ustanak podržao odluku Sava Manojlovića da izađe na izbore

Izvor: Danas, 24.Apr.2024

Pokret Ekološki ustanak saopštio je danas da podržava odluku pokreta Kreni-promeni da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima.

Nastavak na Danas...

Savo Manojlović izlazi na izbore tek nakon što je Đilas proglasio bojkot: "Tu su se upleli i LIČNI RAZLOZI"

Izvor: Blic, 25.Apr.2024, 06:16

Savo Manojlović je morao je da izađe na predstojeće lokalne izbore ako u budućnosti planira da se bavi politikom, a do ove odluke je, između ostalog, došlo zato što njegov najveći politički konkurent Dragan Đilas ne učestvuje na izborima. Ulaskom u arenu u Beogradu Manojlović će sigurno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.