Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica Skupštine

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Apr.2024, 13:18

Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica Skupštine

Na konferenciji za medije, predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA" da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori - 2. juna. Ova odluka će, kako je navela, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.
Odluka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić odnosi se i na Niš.
Brnabić je istakla da je odluka doneta nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, te da će se 2. juna raspisati svi izbori koji su bili planirani za jul i avgust.
"Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva: Beogradski i svi lokalni izbori 2. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2024

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odlučila da prihvati zahteve opozicije okupljene oko koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, i da svi preostali lokalni izbori i beogradski izbori budu održani 2. juna.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šta se tačno menja u zakonu da bi i redovni lokalni izbori bili održani 2. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2024

Odluka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da svi redovni lokalni izbori budu održani 2. juna, kad i beogradski, podrazumeva izmenu Zakona o lokalnim izborima, koju bi narodni poslanici, prema najavama, trebalo da izglasaju u subotu, 20. aprila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.