Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica Skupštine

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Apr.2024, 13:18

Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica Skupštine

Na konferenciji za medije, predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA" da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori - 2. juna. Ova odluka će, kako je navela, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.

Odluka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić odnosi se >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i na Niš.

Brnabić je istakla da je odluka doneta nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, te da će se 2. juna raspisati svi izbori koji su bili planirani za jul i avgust.

"Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećim brojem koji su se odazvali pozivu i iscrpljivanju mogućnosti razgovora, donela sam u konsultacijama sa predsednikom Vučićem odluku da prihvatimo zahtev opozicije okupljene oko SPN i Novog DSS-a - NADA, koji su mi predali tokom razgovora, da raspisemo sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust i da ih raspisemo sve za 2. jun", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima i da je važno da se to uradi što pre. "Moja molba je da to završimo danas popodne, očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika, da sa tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga u subotu da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da u subotu usvojimo zakon i da u nedelju raspisemo sve lokalne izbore", rekla je Ana Brnabić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva: Beogradski i svi lokalni izbori 2. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2024

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odlučila da prihvati zahteve opozicije okupljene oko koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, i da svi preostali lokalni izbori i beogradski izbori budu održani 2. juna.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šta se tačno menja u zakonu da bi i redovni lokalni izbori bili održani 2. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2024

Odluka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da svi redovni lokalni izbori budu održani 2. juna, kad i beogradski, podrazumeva izmenu Zakona o lokalnim izborima, koju bi narodni poslanici, prema najavama, trebalo da izglasaju u subotu, 20. aprila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.