Izvor: Southeast European Times, 09.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori u BiH zakazani za 5. oktobar

09/05/2008

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je u četvrtak (8. maja) da će BiH održati lokalne izbore 5. oktobra. Birači će izabrati nova opštinska veća i gradonačelnike, kao i nove skupštine Brčkog i Banja Luke i novo gradsko veće u Mostaru. To će biti prvi izbori na kojima će predstavnici nacionalnih manjina biti izabrani u lokalne skupštine. Sve stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << i nezavisni kandidati imaju rok do 23. maja da se prijave CIK-u. Stranačke ili koalicione liste moraju da se predaju do 25. juna.

Parlament je u sredu usvojio kontroverzni amandman na izborni zakon kojim se omogućava svim bivšim građanima Srebrenice da glasaju u oktobru. Kliford Bond, specijalni izaslanik OHR za Srebrenicu, u četvrtak je pozvao sve strane da prestanu da spekulišu o tome. Neki kažu da je amandman prvi korak ka dodeli specijalnog statusa Srebrenici, izvan jurisdikcije Republike Srpske. Snage bosanskih Srba masakrirale su 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka u tom gradu u julu 1995. godine. (Dnevni avaz, Nezavisne novine - 09/05/08; RTRS, PBS, Fena - 08/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

RIK: Pripreme za izbore na Kosovu

Izvor: B92, 10.Maj.2008, 11:37

Kosovska Mitrovica, Priština -- Izborni materijal je dostavljen na Kosovo i glasanje 11. maja će se obaviti na zakonit način, navode u RIK-u. UNMIK: Lokalni izbori nelegalni... Republička izborna komisija saopštila je da svi interno raseljeni sa Kosova, koji su upisani u birački spisak, mogu da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.