Ljajić: Izbori neće biti ove godine

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 28.Apr.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Izbori neće biti ove godine

Beograd -- Vanrednih republičkih izbora neće biti ove godine, s tim što nakon toga sve zavisi od ekonomske situacije u zemlji, smatra Rasim Ljalić.

Ministar za rad i socijalnu politiku kaže da je uveren da izbori neće biti ove godine."Za dalje ne mogu da prognoziram. Mnogo toga će zavisiti od ekonomskih kretanja u idućoj godini. Na politička previranja direktno će da utiče i nivo sredstava koja će da uđu u privredu i infrastrukturu", rekao je on za "Novosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je dodao i da bi rekonstrukcija Vlade bila "odličan potez" i dobra zamena za vanredne izbore čije raaspisivanje traži opozicija.

Kao lider Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS), koja je deo vladajuće većine u republičkom parlamentu, Ljajić rekao i da koaliciji na vlasti više preti opasnost od nje same nego od opozicije.

"Do krize vlasti bi moglo da dođe ako se nešto dogodi između samih članica vladajućeg bloka. Ako ostanemo homogeni, opozicija nas ne može poljuljati", naveo je Ljajić.

On je poručio i da je "za zemlju najbolje da svi ublaže retoriku i hitno se okrenu najprečem zadatku - borbi protiv siromaštva i izvlačenju države iz krize".

Ministar za rad i socijalnu politiku je najavio i da će naredne nedelje Vlada usvojiti uredbu o korišćenju novca iz Direkcije za imovinu, a biće obezbeđeno i dovoljno sredstava za rad narodnih kuhinja u Srbiji.

"Očekujem i 500.000 evra od Fonda za otvoreno društvo, za socijalnu zaštitu na lokalnom nivou. Ministarstvo pravde je već počelo da prebacuje pare od imovine stečene kriminalom na narodne kuhinje", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.