Sreda, 28.04.2010.

00:30

Ljajić: Izbori neće biti ove godine

Vanrednih republičkih izbora neće biti ove godine, s tim što nakon toga sve zavisi od ekonomske situacije u zemlji, smatra Rasim Ljalić.

Izvor: Beta, Večernje novosti

Default images

Ministar za rad i socijalnu politiku kaže da je uveren da izbori neće biti ove godine."Za dalje ne mogu da prognoziram. Mnogo toga će zavisiti od ekonomskih kretanja u idućoj godini. Na politička previranja direktno će da utiče i nivo sredstava koja će da uđu u privredu i infrastrukturu", rekao je on za "Novosti".

On je dodao i da bi rekonstrukcija Vlade bila "odličan potez" i dobra zamena za vanredne izbore čije raaspisivanje traži opozicija.

Kao lider Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS), koja je deo vladajuće većine u republičkom parlamentu, Ljajić rekao i da koaliciji na vlasti više preti opasnost od nje same nego od opozicije.

"Do krize vlasti bi moglo da dođe ako se nešto dogodi između samih članica vladajućeg bloka. Ako ostanemo homogeni, opozicija nas ne može poljuljati", naveo je Ljajić.

On je poručio i da je "za zemlju najbolje da svi ublaže retoriku i hitno se okrenu najprečem zadatku - borbi protiv siromaštva i izvlačenju države iz krize".

Ministar za rad i socijalnu politiku je najavio i da će naredne nedelje Vlada usvojiti uredbu o korišćenju novca iz Direkcije za imovinu, a biće obezbeđeno i dovoljno sredstava za rad narodnih kuhinja u Srbiji.

"Očekujem i 500.000 evra od Fonda za otvoreno društvo, za socijalnu zaštitu na lokalnom nivou. Ministarstvo pravde je već počelo da prebacuje pare od imovine stečene kriminalom na narodne kuhinje", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: