Kurti Blinkenove izjave o situaciji na severu Kosova nazvao pogrešnim i naivnim

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2023, 20:03

Kurti Blinkenove izjave o situaciji na severu Kosova nazvao pogrešnim i naivnim

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je u utorak, 30. maja britanskom dnevniku Gardijan da je 29. maj bio veoma težak dan i da "imamo sreće što nijedan život nije izgubljen". Osvrnuo se na sukobe pripadnika misije NATO-a na Kosovu KFOR sa srpskim demonstrantima u Zvečanu, koji su se usprotivili ulasku novih albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade u tri opštine na severu - Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Kurti je za nasilje okrivio, kako je rekao, "fašističke...
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Radoičić i Veselinović teraju svoje siromašne radnike na nasilne proteste

Izvor: Danas, 30.Maj.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je u obraćanju na Fejsbuku da gradonačelnici koji su izabrani na izborima 23. aprila, "uprkos slabom odzivu zbog bojkota na koji su primorani kosovski Srbi, jedini imaju legitimitet da budu u opštinskim zgradama i u službi građana".

Nastavak na Danas...

Kurti: Demokratija se ne može suspendovati, niti držati kao talac

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da se "demokratija ne može suspendovati, niti držati kao talac", te izrazio punu institucionalnu podršku novim gradonačelnicima opština na severu Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.