Kurti bezobzirno preti: Ukinuo bih sporazum o ZSO, preispitaćemo Briselski sporazum!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti bezobzirno preti: Ukinuo bih sporazum o ZSO, preispitaćemo Briselski sporazum!

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu će se održati 11. juna.

Kandidat za tzv. premijera Kosova iz pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti izjavio je danas da će posle pobede na junskim prevremenim parlamentarnim izborima poništiti sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

On je rekao i da će Venecijanskoj komisiji poslati sporazum Beograda i Prištine od 19. aprila 2013. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi ocenila da li je saglasan s međunarodnim standardima.

Kurti je na konferenciji za novinare o pravosudnom sistemu i stavovima pokreta, najavio stvaranje parlamentarne komisije koja bi razmotrila dosadašnji dijalog sa Srbijom, i procese privatizacije pošte i elektroprenosa Kosova.

On je najavio i ostvarivanje prava na referendum pošto smatra da su za devet godina nezavisnosti donete mnoge štetne odluke za Kosovo, bez ostvarivanja volje građana Kosova.

Kurti je najavio i stvaranje posebnog veća za prava radnika i "antimafijaško odeljenje" u sudovima i tužilaštvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova provokacija sa Kosova: Kurti hoće da poništi sporazum o formiranju ZSO!

Izvor: BKTV News, 28.Maj.2017

Aljbin Kurti, kandidat za premijera Kosova iz pokreta Samoopredeljenje izjavio je danas da će nakon pobede na izborima na Kosovu poništiti sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), prenose prištinski mediji. ..On je rekao i da će Venecijanskoj komisiji poslati sporazum Beograda i Prištine...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.