Kurti: Izbori su rešenje za neslaganja na Kosovu, institucionalnog zastoja nema

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2020, 19:49

Kurti: Izbori su rešenje za neslaganja na Kosovu, institucionalnog zastoja nema

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti, ocenio je danas da nije tačno da na Kosovu postoji institucionalni zastoj i rekao da ima neslaganja, ali da su rešenje novi izbori u skladu sa Ustavom.

"Od 25. marta političkoj krizi je dodata zdravstvena kriza. Međutim, uspevamo. Juče je posle 13. marta bio prvi dan bez zaraze virusom korona. Institucionalni zastoj? To nije istina. Postoje neslaganja, ali postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i rešenja. U skladu sa našim Ustavom, potrebni su novi izbori", napisao je Kurti.

Podvukao je da se izbori održavaju širom Evrope.

"Nakon zdravlja stanovništva i ekonomije, zdravlje demokratije je takođe u pitanju. Izbori će se održati u junu na Islandu, u Francuskoj i Srbiji, a u julu u Severnoj Makedoniji, Španiji i Hrvatskoj. Moramo imati izbore na Kosovu, kao i lokalne izbore u Podujevu. To se čak može dogoditi istovremeno", napisao je Kurti na svom nalogu na fejsbuku.

Očekuje se da tokom ove nedelje Ustavni sud Kosova donese presudu o ustavnosti ukaza predsednika Kosova Hašima Tačija o mandataru za sastav nove Vlade, čime će se rešiti dilema da li će se kao izlaz iz sadašnje situacije videti prevremeni parlamentarni izbori posle pandemije kovida 19, na čemu insistiraju u stranci premijera Kurtija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.