UPRKOS ZABRANI LAŽNOG REŽIMA U PRIŠTINI Krenuli prvi autobusi sa glasačima sa Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2023, 08:39

UPRKOS ZABRANI LAŽNOG REŽIMA U PRIŠTINI Krenuli prvi autobusi sa glasačima sa Kosova i Metohije

Srbi sa Kim će usled zabrana režima u Prištini svoje glasačko pravo morati da ostvare na teritoriji Centralne Srbije.

U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova uključujući Beograd. Državljani Srbije sa prebivalištem na Kosovu, zbog zabrane prištinskih vlasti da na teritoriji Kosova izraze volju na parlamentarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izborima, moći će da glasaju u četiri opštine u centralnoj Srbiji.

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja organizovano preko prelaza Bela zemlja

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja organizovano su rano jutros prešli preko prelaza Bela zemlja kako bi ostvarili svoje biračko pravo

Iz Severne Mitrovice krenulo prvih 10 autobusa 

Sa autobuskog stajališta u Severnoj Mitrovici jutros su građani krenuli u šest časova ka biračkim mestima izmeštenim u centralnu Srbiju. Iz Severne Mitrovice jutros je krenulo prvih 10 autobusa, dok se u toku dana očekuje da će do Raške krenuti još 40 autobusa.

Srbi iz Štrpca krenuli na glasanje

Krenuli prvi autobusi sa Srbima iz Štrpca koji će glasati u opštini Kuršumlija. Birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga, meštani Prištine, Podujeva, Obilića, Kosova Polja, Glogovca, Štimlja, Štrpca, Uroševca, Kačanika i Lipljana, glasačku volju izraziće u opštini Kuršumlija.

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK) građani sa teritorije Kosovsko-pomoravskog okruga, odnosno iz opština Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Gnjilane i Vitina, svoje biračko pravo moći će da ostvare u Vranju.

Birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga, meštani Prištine, Podujeva, Obilića, Kosova Polja, Glogovca, Štimlja, Štrpca, Uroševca, Kačanika i Lipljana, glasačku volju izraziće u opštini Kuršumlija.

Glasači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga,iz opština Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Vučitrn i Srbica 17. decembra moći će da glasaju u opštini Raška, dok će građani Zubinog Potoka svoje glasačko pravo moći da ostvare u Tutinu, kao i meštani Pećkog okruga, iz Istoka, Peći, Kline, Dečana i Đakoviće.

U Tutinu će na predstojećim izborima glasati i birači iz Prizrenskog okruga, meštani opština Prizren, Suva Reka, Orahovca, Gore i Opolja.

Izborni dan u Srbiji mozete pratiti u nasem blogu klikom na ovaj LINK
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa KiM krenuli na glasanje: "Sramotna je odluka da ovde izbori budu zabranjeni" VIDEO

Izvor: B92, 17.Dec.2023

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja noćas su prvi krenuli na glasanje...Srbi iz Gornjeg Kusca, Vitine, Kosovske Kamenice i drugih mesta u kojima Srbi zive u Kosovskom Pomoravlju već od 4.30 su se u velikom broju uputili na glasanje da ispune svoju gradjansku dužnost...Oni će glasati na izdvojenim birackim...

Nastavak na B92...

Kilometarske gužve na administrativnim prelazima, otvorena sva biračka mesta za Srbe sa Kosova, masovan odziv!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2023

Srbi sa KiM usled zabrana Kurtijevog režima glasaju u Centralnoj Srbiji..U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova uključujući Beograd. Državljani Srbije sa prebivalištem na Kosovu, zbog zabrane prištinskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Organizovano sa Kosova do glasačkih kutija u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2023

Srbi sa Kosova imaju pravo da biraju poslanike u Skupštini Srbije i od ranih jutarnjih sati su organizovanim prevozom krenuli put gradova u Srbiji kako bi ostvarili svoje pravo glasa. Najveći broj autobusa je otišao iz opština sa srpskom većinom na severu Kosova, Severne Mitrovice, Leposavića,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.