Koštunica: Poseban značaj izbora

Izvor: B92, 13.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Poseban značaj izbora

Beograd -- Vojislav Koštunica saopštio da je izuzetno važno da građani izaberu "državotvornu i nacionalno odgovornu vladu".

Predsednik Vlade Srbije i lider DSS-a ocenio je da su izbori 11. maja posebno značajni za Srbiju. On je pozvao građane da izaberu nacionalno odgovornu vladu, koja će imati snagu da se bori za očuvanje Kosova, za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilan i uspešan ekonomski razvoj zemlje, koja će ravnopravno pregovarati sa EU o ulasku celovite zemlje u Evropu i koja će se najodlučnije boriti protiv kriminala i korupcije.

"Građanima sam saopštio da sam izgubio poverenje u dosadašnje koalicione partnere DS i G17 plus da su spremni da posle 17. februara nastave da se iskreno bore protiv jednostrane nezavisnosti Pokrajine i da zajedno nastavimo da vodimo tešku, ali jedino ispravnu državotvornu i nacionalno odgovornu politiku", naveo je Koštunica u pisanom saopštenju.

"Zato smo mandat vratili narodu i na građanima je sada da svojom voljom odluče kome će poveriti da vodi državne i nacionalne poslove", zaključio je Koštunica.

"Priča o politici samoizolacije je glupost"

Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Predrag Bubalo ocenio je danas da će na predstojećim izborima "gubiti energiju" svi koji drugima budu pokušavali da prikače epitet da nisu za Evropsku uniju.

"Neću dozvoliti nikome iz bilo koje stranke da tvrdi da je veći Evropejac od mene. Politika samoizolacije, koja se često nameće, 'notorna je glupost' na koju građani Srbije sigurno neće nasesti", rekao je Bubalo novinarima na sajmu autobomila "Bg kar šou” u Beogradu.

Ministar trgovine i usluga u odlazećoj vladi Srbioje ocenio je i da "u svetu još niko nije čuo ni video da je neka država kolektivno odlučila da se samoizloluje".

On je rekao da su sve stranke opredelile za ulazak u Evropsku uniju, ali je istakao da je pravo pitanje da li će se u EU ući u suvereno priznatim granicama države Srbije ili kao krnja Srbija.

"To je pravo pitanje na koje treba svi da damo odgovor, a ne da li u EU ili ne", rekao je Predrag Bubalo.

"Demokratska stranka je interesna grupa"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić optužio je Demokratsku stranku da je "interesna grupa" a ne politička partija.

"Probali smo, napravili vladu sa Demokratskom strankom, ali smo videli da im se ne može verovati, jer ih zanima samo njihov lični interes", rekao je Ilić.

On je oštro kritikovao visokog funkcionera DS-a Dragana Đilasa zbog izjave da građani koji glasaju za DSS zapravo daju glas SRS-u i optužio ga da ga ne zanima interes građana Srbije već "njegov lični devizni račun".

"Neophodno je da Đilas saopšti građanima koliko miliona evra ima na svom računu i koliko mu je devizni račun uvećan od kad je ministar u Vladi", naveo je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.