Ko se takmiči na parlamentarnim izborima u Srbiji?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2023, 20:35

Ko se takmiči na parlamentarnim izborima u Srbiji?

Osamnaest izbornih lista je Republička izborna komisija (RIK) proglasila za učesnike na vanrednim parlamentarnim izborima 17. decembra. Rok za prijavu istekao je 26. novembra u ponoć, a RIK je 1. decembra proglasio zbirnu listu. Svaka zvanično registrovana stranka, koalicija ili grupa građana imaju pravo da uđu u izbornu trku. Uslov je samo da uz podnošenje svoje prijave imaju iza sebe i 10.000 potpisa birača, odnosno 5.000 kada je reč o strankama ili koalicijama predstavnika nacionalnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukupno 13 listi političkih partija, koalicija i grupa građana na pokrajinskim izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2023

Na prevremenim izborima za Skupštinu Vojvodine, koji se održavaju 17. decembra, kad i prevremeni parlamentarni izbori i izbori u delu lokalnih samouprava u Srbiji uključujući i Beograd, nastupiće ukupno 13 izbornih lista političkih stranaka, koalicija i grupa građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.