Knežević: Jedino rešenje za Vojvodinu su izbori

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Jedino rešenje za Vojvodinu su izbori

Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je danas da su izbori jedina mogućnost da se reši situacija u Vojvodini i popravi “katastrofalan ekonomski položaj građana”.

Knežević je u Jutarnjem programu TV Pink naglasio da SNS neće učestvovati u razgovorima o rekonstrukciji vojvođanske vlade sa strankama koje su na vlasti u Vojvodini.
“Imamo jasan program da bi trebalo da formiramo vladu koja će kroz pet, šest ili sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tačaka doprineti tome da za godinu – godinu i po izađemo na izbore”, rekao je Knežević.
On je ocenio da se od “motora razvoja” Vojvodina danas pretvorila u oblast s najvećom stopom nezaposlenosti i najnižim platama u Srbiji.
Potpredsednik SNS smatra da bi trebalo “prekomponovati vlast” – bez Demokratske stranke (DS), koja vlada u Vojvodini s Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savezom vojvođanskih Mađara (SVM).
Knežević je istakao da treba doneti zakon o finansiranju i ispraviti stvari koje je Ustavni sud proglasio neustavnim, a onda da se za oko godinu dana održe izbori.
SNS će u narednom periodu pozvati na razgovore stranke koje nisu zadovoljne vlašću DS, kako bi se postigao kompromis, a prvi korak bi bio da se obavi presek stanja i krene u ekonomski oporavak u Vojvodini, najavio je Knežević.
Potpredsednik SNS je rekao da ne očekuje ništa od najavljene rekonstrukcije vojvođanske vlade i da stranke, koje su na vlasti u Vojvodini, očajnički pokušavaju da još koju nedelju i još koji mesec ostanu na vlasti, iako su izgubili svaki legitimitet i kontakt sa građanima, što pokazuju i svi izbori koji su održani u prethodne dve godine.
“Ekonomski položaj građana Vojvodine je katastrofalan, tako da oni pokušavaju ovom rekonstrukcijom da sačuvaju svoje fotelje”, istakao je Knežević.
On je dodao da su “izbori pokazali da SNS dobija i po osam, devet i 10 puta više glasova nego DS, a da oni zbog izbornog sistema imaju većinu”.
“U prethodnih desetak, 15 godina, koliko su na vlasti, doneli su mnogo neustavnih odredbi i zakona, pre svega statut AP Vojvodine, zakon o nadležnostima koji je Ustavni sud pobio”, rekao je Knežević.
S druge strane, građani Vojvodine imaju najniže plate u Srbiji, dok društveni položaj najbrže pada, a nezaposlenost je najveća u Vojvodini, naveo je potpredsednik SNS.
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.