Klintonova bi pobedila Trampa svuda osim u Rusiji

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova bi pobedila Trampa svuda osim u Rusiji

Da ceo svet na izborima bira između demokratske kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton i njenog republikanskog rivala Donalda Trampa, ona bi nadmoćno pobedila u svakoj zemlji sveta osim u Rusiji, pokazala je najnovija anketa.

U istraživanju javnog mnjenja WIN-a i Galupa učestvovalo je gotovo 50.000 ljudi u 45 zemalja sveta, preneo je britanski list "Indipendent".

U Rusiji bi Tramp pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Klintonovu sa čak 23 odsto glasova više, ali bi u svakoj drugoj zemlji obuhvaćenoj anketom ona odnela uverljivu pobedu.

Najveća razlika između dva kandidata na američkim predsedničkim izborima je zabeležena u evropskim zemljama, pa bi tako u Portugalu Hilari Klinton dobila čak 85 odsto, a Tramp samo pet odsto glasova. U Velikoj Britaniji bi odnos bio 64 odsto za Klintonovu prema Trampovih 15 odsto, dok je 21 odsto anketiranih izjavilo da ne zna kako bi glasali.

U Finskoj, Južnoj Koreji, Švedskoj, Kolumbiji, Meksiku, Austriji, Nemačkoj, Holandiji i Paragvaju Tramp bi izgubio sa oko 70 odsto glasova ili čak više, pokazala je anketa. Osim Rusije, prema Trampu su najprijateljskije raspoloženi u Kini, gde bi on izgubio sa tek devet odsto razlike.

Najnovije ankete u SAD pokazuju da je Tramp na putu da izgubi na predsedničkim izborima zakazanim za 8. novembra, iako neki analitičari navode da bi on ipak mogao da okrene kampanju u drugom pravcu i da ima neke šanse da ostvari pobedu.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Debata u Las Vegasu poslednja prilika da Tramp sustigne Klinton?

Izvor: VOA, 18.Okt.2016

Predsednički kandidati Demokratske i Republikanske stranke Hilari Klinton i Donald Tramp u sredu će u Las Vegasu imati treću i poslednju debatu uoči izbora 8. novembra. Prema poslednjim anketamaTramp i dalje zaostaje za Klinton, dok bi poslednje sučeljavanje moglo da bude i njegova poslednja prilika...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.