Kfor pohvalio organizaciju izbora

Izvor: B92, 23.Feb.2014, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor pohvalio organizaciju izbora

Kosovska Mitrovica -- Kfor saopštio da su izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice protekli mirno i da su ih veoma dobro sproveli svi koji su bili uključeni u taj proces.

"Bezbednosni aranžmani za ponovljene izbore za gradonačelnika bili su pažljivo isplanirani i dobro koordinisani između kosovske policije, Euleksa i Kfora", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je rano jutros komandant Kfora, general Salvatore Farrina posetio vojnike raspoređene u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toj oblasti i da je ukratko razmenio mišljenje sa zvaničnicima kosovske policije i službenicima OEBS-a.

Nakon uspešno održanih izbora, komandant Kfora uputio je pohvale svim stranama i stanovništvu, ocenivši da je u pitanju važno demokratsko postignuće.

Italijanski general pohvalio je i profesionalnost pripadnika Kosovske policije i Euleksa, kao i OEBS koji je omogućio ovaj "istorijski demokratski proces", navodi se u saopštenju.

"NATO i Kfor nastaviće da rade na stvaranju bezbednog okruženja i omogućavanju slobode kretanja za sve ljude na Kosovu, i podržaće progres u pravcu implementacije sporazuma Prištine i Beograda, u granicama svojih mogućnost i u okviru mandata iz rezolucije 1244. Saveta bezbednosti UN", saopštio je Kfor.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor pohvalio tok izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 24.Feb.2014, 00:21

Međunarodne snage Kfor na Kosovu saopštile su večeras da su današnji izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice protekli mirno i da su ih veoma dobro sproveli svi koji su bili uključeni u taj proces..."Bezbednosni aranžmani za ponovljene izbore za gradonačelnika bili su pažljivo isplanirani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.