Još jedan kandidat odustao od izbora? On je naša prilika da pokažemo kakva država Amerika namerava da bude

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 00:44

Još jedan kandidat odustao od izbora? "On je naša prilika da pokažemo kakva država Amerika namerava da bude"

Američki kongresmen Din Filips saopštio je da povlači kandidaturu za predsedničku nominaciju demokrata na izborima u novembru u SAD.

On je tom prilikom rekao da podržava aktuelnog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Filips je na platformi X naveo da je jasno da je Bajden kandidat Demokrata i "naša prilika da pokažemo kakva država Amerika namerava da bude".

"Kandidovao sam se za predsednika 2024. da bih se ponovo odupro Donaldu Trampu zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Amerikanci zahtevali alternativu, a demokratija zahteva opcije. Jasno je da alternativa nisam ja", naveo je Filips.

Filips (55) je tokom većeg dela svoje kampanje upozoravao na Bajdenove poodmakle godine i njegov slab rejting u anketama, tvrdeći da bi podrška Bajdenu ugrozila šanse da se demokrate zadrže u Beloj kući.

Pored Bajdena, u trci za nominaciju demokrata je sada ostala samo spisateljica Marijen Vilijamson.

Ranije danas iz trke za predsedničku nominaciju Republikanske stranke povukla se bivša američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, koja je odbila da podrži glavnog rivala Donalda Trampa, jedinog preostalog kandidata te stranke.

Bajden i Tramp ostvarili su juče očekivane pobede na stranačkim izborima u super utorak i skoro je izvesno da će njih dvojica, kao i pre četiri godine, ponovo odmeriti snage u borbi za mesto u Beloj kući.

Bajden je trijumfovao ubedljivo na demokratskim izborima u Vermontu, Ajovi, Virdžiniji, Severnoj Karolini, Tenesiju, Oklahomi, Masačusetsu, Mejnu, Arkanzasu, Alabami, Teksasu, Koloradu, Juti, Minesoti i Kaliforniji.

Tramp je pobedio u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Tenesiju, Oklahomi, Mejnu, Alabami, Masačusetsu, Arkanzasu, Teksasu, Koloradu, Minesoti, Kaliforniji, Juti i na Aljasci.

Hejli je priredila iznenađenje pobedom u Vermontu, što joj je bila tek druga pobeda, nakon Vašingtona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.