Jeremić: Vrata otvorena svima, SZS za jedinstvo opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Vrata otvorena svima, SZS za jedinstvo opozicije

Predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je danas očekuje da će narednih dana svi akteri koji učestvuju u protestima postići dogovor i da nema govora o učestvovanju opozicije na izborima dok se ne steknu fer izborni uslovi, kakvi postoje u demokratskim i civilizovanim državama.

"Vrata su otvorena za sve. Verujem da ćemo postići dogovor da svi zajedno nastupimo u jedinstvenom frontu na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izborima kada se za to steknu uslovi. Pred nama su dani, ne nedelje, do konačnog dogovora", rekao je Jeremić koji je i predsednik Narodne stranke.

Nakon prve konferencija SZS na kojoj su učestvovale članice Saveza i svih organizacija, udruženja i sindikata angažovanih na sprovođenju programa od 30 tačaka, Jeremić je precizirao da su u toku intenzivni razgovori sa desetinama organizacija, pojedinaca i političkih aktera.

Istakao je da očekuje da će "svi čuti i razumeti poruku naroda sa ulica gradova širom Srbije koji žele da koračamo zajedno".

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da će jedan od prioriteta SZS u februaru biti i spoljnopolitičko angažovanje i najavio da će sa jednim od osnivača Saveza Draganom Đilasom sledeće nedelje posetiti Brisel.

Prema njegovim rečima to će biti prva u nizu prestonica koje će posetiti.

"Odnos sa međunarodnom zajednicom na visokom nivou do sada je bio privilegija vlasti. Međunarodna zajednica sada ima novog, bitnog i relevantnog sagovornika u Srbiji – Savez za Srbiju. Stvari na tom polju više nikada neće biti iste kao pre, kao ni u Srbiji od kada su ljudi izašli na ulice u gradovima širom zemlje", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da protesti ulaze u novu fazu u kojoj će biti neophodno odrediti precizan put koji će voditi ka promeni sistema i uspostavljanju demokratije.

On je ocenio da su protesti "razvejali dilemu" o potrebi zajedničkog angažovanja u cilju obezbeđivanja uslova za fer izbore i demokratskih promena.

"Protesti su prvi fenomen koji je u poslednjih šest godina uzdrmao i poremetio monolitnost režima. To je više nego jasna poruka svima kada je reč o neophodnosti zajedništva i o tome kojim bi putem trebalo koračati u budućnosti", rekao je Jeremić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Vrata otvorena svima, SZS za jedinstvo opozicije

Izvor: Beta, 02.Feb.2019

Predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je danas očekuje da će narednih dana svi akteri koji učestvuju u protestima postići dogovor i da nema govora o učestvovanju opozicije na izborima dok se ne steknu fer izborni uslovi, kakvi postoje u demokratskim i civilizovanim državama."Vrata...

Nastavak na Beta...

Jeremić: Vrata otvorena svima, SZS za jedinstvo opozicije

Izvor: B92, 02.Feb.2019

Beograd -- Predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je očekuje da će narednih dana svi akteri koji učestvuju u protestima postići dogovor...On je rekao da nema govora o učestvovanju opozicije na izborima dok se ne steknu fer izborni uslovi, kakvi postoje u demokratskim i civilizovanim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.