Jeremić: Kurti je najveći krivac za napetosti na Kosovu i Metohiji

Izvor: Beta, 12.Dec.2022, 11:24

Jeremić: Kurti je najveći krivac za napetosti na Kosovu i Metohiji

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da nema dileme da je "predsednik vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti najodgovorniji za najnoviju eskalaciju na Kosovu i Metohiji", gde su Srbi u teškoj situaciji i pod velikim pritiskom."Kurti se pokazao kao ekstremista, i zbog toga sve je više izolovan. Njegov rejting je daleko manji nego što je bio kada je po drugi put izabran za predsednika ’kosovske vlade’, i odlučio je da pokuša da se radikalnim nastupom vrati u igru zbog mogućnosti da na samoproglašenom Kosovu budu održani novi izbori", rekao je Jeremić za televiziju Nova S.On je naveo da, sa druge strane, način na kojoj se o krizi na Kosovu i Metohiji komunicira iz Beograda i državnog vrha Srbije nije naročito ohrabrujući, niti dovodi do toga da se Srbi osećaju bezbednije i sigurnije."Članstvo samoproglašenog Kosova u UN, mora biti sklonjeno sa stola. To je moguće tako što bi predsednik Srbije uputio pisma predsednicima Rusije i Kine sa zvaničnim zahtevom Beograda da oni iskoriste veto u Savetu bezbednosti UN ako to pitanje ikada dođe na dnevni red. On to do sada još nije uradio, uprkos javnom obećanju da će to učiniti", dodao je Jeremić.On je istakao da jedino što Srbija može ...
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jeremić: Kurti je najveći krivac za napetosti na Kosovu i Metohiji PolitikaVestiSrbija

Izvor: Danas, 12.Dec.2022

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da nema dileme da je "predsednik vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti najodgovorniji za najnoviju eskalaciju na Kosovu i Metohiji", gde su Srbi u teškoj situaciji i pod velikim pritiskom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.