Jeremić: Jedva čekam da istekne rok za predaju izbornih lista

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2020, 20:09

Jeremić: Jedva čekam da istekne rok za predaju izbornih lista

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da "jedva čeka da sutra istekne zakonski rok" za predavanje lista za izbore najavljene za 21. jun, kako bi se jasno pokazalo ko je ko, i kako bi već jednom prestali razgovori o tome ko će učestvovati na lažnim izborima, koji će biti nelegitimni kao i institucije nastale na osnovu njih, saopšteno je danas iz Narodne stranke.

"Narodna stranka nijednog trenutka nije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imala dilemu, dali smo reč građanima Srbije i obećanje da nećemo izaći na izbore. To ćemo ispuniti, kao i svako drugo obećanje u budućnosti. Žao mi je što su neki koji su bili u zajedničkoj koloni prave opozicije podlegli pritiscima, nisu održali reč i promenili mišljenje. Posle izbora 21. juna stvari će se promeniti i u domaćim i u međunarodnim okolnostima", rekao je Jeremić novinarima u centru Novog Sada kod štanda Narodne stranke.

Jeremić je naveo da predstavnici Narodne stranke u kampanji za bojkot izbora građanima prenose dve glavne poruke – ne postoje zdravstveni, ali ni politički uslovi za održavanje normalnih izbora u Srbiji.

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković rekao je da su ta stranka i opozicija sve vreme upozoravali da zbog epidemije korona virusa ne postoje bezbedni zdravstveni razlozi za održavanje izbora, a da se danas to potvrdilo i u Novom Sadu, gde postoje dva džepa (gde su se pojavili novi slučajevi), jedan u privatnom domu za stare na Petrovaratinu, a drugi kod NIS-a.

"Za Novosađane je najbezbednije da 21. juna ostanu kod kuće zbog zdravstvenih razloga i da bi sačuvali elementarno dostojanstvo", naveo je Novaković.

"Nigde kao u Novom Sadu ne postoji tako masovno represivno ponašanje Srpske napredne stranke, jer se nigde ne vrši takav pritisak na ljude da izađu na izbore, što je velika greška vlasti, jer nigde kao u Novom Sadu ne postoji takva osetljivost na nastojanje vlasti da disciplinuje i zastraši građane. Novi Sad to ne trpi i odgovoriće tako što će 21. juna ostati kod kuće", dodao je Novaković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.