Janša želi koalicionu vladu, druge stranke prave računicu bez njega

Izvor: Beta, 07.Jun.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša želi koalicionu vladu, druge stranke prave računicu bez njega

Lider Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janez Janša izjavio je danas da će pokušati da napravi koalicionu vladu, iako se većina parlamentarnih stranaka izjasnila protiv koalicije s njim.Slovenački predsednik Borut Pahor potvrdio je danas da je lider SDS-a njegov prvi izbor za madatara pošto je ta stranka osvojila najviše glasova - 25 odsto - na parlamentarnim izborima u nedelju.Pahor je posle sastanka s Janšom pozvao na dijalog i politiku uključivanja a ne isključivanje, prenela je slovenačka agencija STA.Janša je rekao da će pokušati da napravi koaliciju za Sloveniju.Druge stranke, medjutim, navode da ne žele u koaliciju s Janšom, a Pahor je rekao da očekuje da će lider SDS-a, ako se pokaže da druge stranke mogu obrazovati parlamentarnu većinu, reći da ne može prihvatiti mandat za sastavljanje vlade.Marjan Šarec, čija je antisistemska lista s 12 odsto glasova druga po veličini u parlamentu, rekao je da se sastao s odlazećim premijerom i liderom Stranke modernog centra Mirom Cerarom, s ciljem da se okupe sve stranke, osim Janšine, od umerenog centra do levice.Šarec je rekao da ne želi da napravi "anti-Janšinu vladu", već vladu usmerenu na razvoj.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JANŠA ŽELI KOALICIONU VLADU: Ostale stranke prave računicu bez njega!

Izvor: Kurir, 07.Jun.2018

Lider Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janez Janša izjavio je danas da će pokušati da napravi koalicionu vladu, iako se većina parlamentarnih stranaka izjasnila protiv koalicije s njim.

Nastavak na Kurir...

Janša pokušava da formira koalicionu Vladu

Izvor: Danas, 07.Jun.2018

Lider Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janez Janša, čija je partija osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima, izjavio je danas da će pokušati da formira koalicionu vladu, mada je većina stranaka isključila mogućnost saradnje sa njim. Članak Janša pokušava da formira koalicionu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.