Janković nije zainteresiran za kandidaturu na izborima za predsjednika Slovenije

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Okt.2016, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković nije zainteresiran za kandidaturu na izborima za predsjednika Slovenije

LJUBLJANA - Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, nakon decenije provedene na čelu slovenačke prijestolnice, planira nastaviti s javnim investicijama, usprkos tome što smatra da mu država ne pruža podršku i da građanske inicijative blokiraju njegove planove, prenosi danas slovenska agencija STA.

O ljubljanskom gradonačelniku, rođenom u Srbiji, STA navodi da je ove godine u Ljubljani primijenjeno oko 70 projekata od ukupna 132 otvorena, kao i da se gradske vlasti spremaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za usvajanje dodatnog budžeta koji predviđa dodatnih 36 milijuna eura prihoda i 40 milijuna eura rashoda u odnosu na prvobitno usvojeni. Agencija navodi da ovo brine opoziciju, koja se žali na prenapuhane budžete, ali da Janković ne želi ustuknuti.

"Tako će biti dokle god sam ja gradonačelnik", kazao je Janković u intervjuu slovenskoj agenciji, urađenom na polovini njegovog drugog četvorogodišnjeg mandata na čelu Ljubljane.

On navodi da nije sretan financiranjem iz državnog budžeta.

"Svaka vlada odnosi novac", napominje Janković.

Na pitanje kakve izborne planove ima, Janković, čija je stranka Pozitivna Slovenija 2011. bila najbolje plasirana na nacionalnim izborima, kazao je da nije zainteresiran da se kandidira na izborima za predsjednika Slovenije 2018, ali da će, kada dođe vrijeme za lokalne i parlamentarne izbore, slijediti svoju intuiciju. On je negirao priče da bi se mogao kandidirati za predsjednika Nogometnog saveza Slovenije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.