JOŠ JEDNA U NIZU SRAMNIH LAŽI PRIŠTINE: Imamo dokument koji dokazuje umešanost Vlade Srbije u izbore na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 14:47

JOŠ JEDNA U NIZU SRAMNIH LAŽI PRIŠTINE: "Imamo dokument koji dokazuje umešanost Vlade Srbije u izbore na KiM"

Besraman potez prištinskih vlasti.

Šef kabineta predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani, Bljerim Velja, izjavio je danas, povodom dokumenta u kojem Vlada Srbije govori o lokalnim izborima na severu Kosova i Mertohije, da je to dokaz, kako je naveo, "mešanja Beograda u lokalne izbore" koji će biti održani 23. aprila.  

 - Ovo je prima facie dokaz pokušaja Srbije da se meša u lokalne izbore na severu Kosova. Ovakva strana intervencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na izborima ima za cilj da poremeti ceo izborni proces i uplaši lokalne Srbe da ne ostvare svoje demokratsko pravo da biraju svoje predstavnike -  napisao je Velja na Tviteru.

 Vlada Srbije usvojila je na sednici 15. aprila paket mera, koji je dogovoren na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije u Raškoj 13. aprila, u kojima se, između ostalog oštro osuđuje nedemokratski pokušaj privremenih institucija samouprave (PIS) u Prištini da održi izbore za lokalnu administraciju u četiri većinski srpske opštine na severu KiM.     

Vlada Republike Srbije smatra da ovakvi izbori nemaju nikakvog smisla, jer PIS u Prištini ovim putem nastoji da stvori situaciju u kojoj će 2 odsto albanskog stanovništva na severu KiM upravljati i odlučivati nad 98 odsto Srba koji tu žive.  

Izbori na severu KiM bili su planirani za decembar prošle godine, ali su odloženi zbog napete situacije u tom delu pokrajine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velja: Članstvo Kosova u Savetu Evrope u skladu sa briselskim sporazumima

Izvor: Danas, 17.Apr.2023

Šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani Bljerim Velja izjavio je da je članstvo Kosova u Savetu Evrope u skladu s Briselskim sporazumima iz 2013. i 2023. Godine, piše Kosovo onlajn.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.