JE L STE REKLI OSMANIJEVOJ DA ZSO MORA BITI FORMIRANA? Oglasio se Grenel i ućutkao čitav Stejt department

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 13:46

"JE L' STE REKLI OSMANIJEVOJ DA ZSO MORA BITI FORMIRANA?" Oglasio se Grenel i ućutkao čitav Stejt department

Grenel je reagovao na Šoleovu objavu na društvenoj mreži X

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas specijalnog savetnika Stejt departmenta Dereka Šolea da li je rekao predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana i da moraju da budu raspisani lokalni izbori na severu Kosova i Metohije.

u kojoj on navodi da je u razgovoru sa Osmani na marginama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Generalne skupštine UN u Njujorku zatražio da se Priština hitno angažuje u dijalogu sa Beogradom.

- Da li ste joj rekli da izbori moraju da budu raspisani? A šta je sa zahtevom za formiranje Zajedinice srpskih opština - napisao je Grenel na platformi X.

Ukazao je da je Šole već izneo te zahteve, ali da ih je Priština ignorisala.

- Vaše reči su bla, bla, bla. Ovo govorite već godinu dana. Ovaj zahtev ste izneli 3. juna. Oni vas ignorišu - poručio je Grenel.

Did you tell her that elections need to be announced? How about demanding the creation of the Serb Majority of Municipalities?

Your words are blah blah blah…

You’ve been saying this for a year. You demanded this on June 3.

They are ignoring you. https://t.co/YsvBQWxaPa

— Richard Grenell (@RichardGrenell) September 19, 2023

Šole je prethodno saopštio da je u Njujorku razgovarao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani o deeskalaciji napetosti na KiM i "hitnom uključivanju u dijalog koji se vodi uz posredništvo EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom", što je, kako je naveo, ključno za regionalnu stabilnost i evrointegracije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"VAŠE REČI SU BLA, BLA, BLA..." Grenel odbrusio Šoleu zbog popustljivosti prema Prištini: "Šta je sa ZSO, da li ste im rekli za izbore?"

Izvor: Blic, 19.Sep.2023

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas specijalnog savetnika Stejt departmenta Dereka Šolea da li je rekao predsednici privremenih prištinskih institucija Vljosi Osmani da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana i da moraju da budu raspisani lokalni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.