JAT bez konkurencije leti do Londona

Izvor: S media, 27.Sep.2010, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT bez konkurencije leti do Londona

Razlog za odluku "Britiš ervejza" da od 30. novembra ove godine ukine letove izmedju Beograda i Londona treba tražiti pre svega u činjenici da britanska nacionalna aviokompanija nije uspela da se izbori za dovoljan broj putnika u odnosu na svog glavnog konkurenta na ovoj liniji - "Jat ervejz" , objavljeno je na internet portalu "EX-YU Aviation News".

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se navodi na sajtu, "Jat ervejz" je svakodnevnim letovima do londonskog aerodroma "Hitrou" pridobio osnovnu ciljnu grupu "Britiš ervejza" - putnike u tranzitu. Zahvaljujući ugovoru o saradnji sa holandskom aviokompanijom KLM, "Jat" je uspeo da preuzme veliki broj putnika za Ameriku i Kanadu od drugih avioprevoznika i da ih preusmeri na Amsterdam, kao tranzitnu liniju.

Samo tokom avgusta, "Jat" je prevezao više od 7.000 putnika na liniji Beograd-London-Beograd. Prosečna popunjenost putničke kabine iznosila je impresivnih 82 procenata, sa u proseku 110 putnika po letu.

Pored "Jat ervejza", kao glavnog konkurenta, "Britiš ervejz" se na pomenutoj liniji borio i sa niskotarifnim "Viz erom", ali je ta aviokompanija iz Beograda prevozila putnike do aerodroma Luton, koji je više desetina kilometara udaljen od Londona.

Tanjug
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAT bez konkurencije leti do Londona

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Sep.2010

BEOGRAD - Razlog za odluku British Airwaysa da od 30. novembra ove godine ukine letove između Beograda i Londona treba tražiti pre svega u činjenici da britanska nacionalna aviokompanija nije uspela da se izbori za dovoljan broj putnika u odnosu na svog glavnog konkurenta na ovoj liniji - Jat Airways...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.