Izvučeni brojevi na izbornim listama učesnika na prevremenim izborima na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvučeni brojevi na izbornim listama učesnika na prevremenim izborima na Kosovu

Centralna izborna komisija (CIK) izvukla je danas brojeve stranaka, koalicija i nezavisnog kandidata na izbornim listama za prevremene parlamentarne izbore zakazane za 6. oktobar ove godine.

Najveće stranke i koalicije kosovskih Albanaca su dobile brojeve, Demokratska partija Kosova 112, a Demokratski savez Kosova 134 i pretposlednji je na listi.

Koalicije Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partija Kosova ima broj 119, dok koalicija Socijaldemokratske inicijative Kosova, Alijanse novo Kosovo i Partija pravde ima broj 122.

Samoopredeljenje je na broju 126.

Od stranaka kosovskih Srba, koalicija "Sloboda" ima broj 120, Srpska lista 135 i poslednja je na izbornoj listi, Samostalna liberalna stranka ima broj 121 i Partija kosovskih Srba 115.

Na prevremenim parlamentarnim izborima učestvuje 20 stranaka, četiri koalicije i jedan nezavisni kandidat iz redova bošnjačke zajednice.

Predizborna kampanja počinje 25. septembra i traje do 4. oktobra.

Na izbornim listama je 1060 kandidata za 120 mesta u kosovskom parlamentu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Izvučeni brojevi na izbornim listama učesnika na prevremenim izborima na Kosovu

Izvor: Danas, 17.Sep.2019

Centralna izborna komisija (CIK) izvukla je danas brojeve stranaka, koalicija i nezavisnog kandidata na izbornim listama za prevremene parlamentarne izbore zakazane za 6. oktobar ove godine. Članak Izvučeni brojevi na izbornim listama učesnika na prevremenim izborima na Kosovu se pojavljuje prvo na...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.