Izrael, Liberman predlaže vladu nacionalnog jedinstva

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael, Liberman predlaže vladu nacionalnog jedinstva

Bivši ministar odbrane Izraela i lider ekstremno desničarske partije Izrael Beitenu, Avigdor Liberman pozvao je na formiranje vlade nacionalnog jedinstva nakon što su izlazne ankete pokazala da niko nije osvojio većinu na parlamentarnim izborima.
Kako prenosi Rojters, Avigdor Liberman je pozvao na formiranje vlade jedinstva koju bi činile njegova Izrael Beitenu, Likud premijera Benjamina Netanjahua >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Plavo-bela partija bivšeg načelnika Generalštaba izraelske vojske Benija Geca.

"Imamo samo jednu opciju – nacionalna, liberalna i široka vlada koja bi obuhvatala Izrael Beitenu, Likud i Plavo-bele", rekao je Liberman na stranačkom skupu u Jerusalimu.
Izraelska izborna komisija je saopštila da je na ponovljenim parlamentarnim izborima glasalo 69,4 odsto građana sa pravom glasa, što je neznatno više nego u aprilu, kada je izlasnost bila 68,5 procenata prenosi AP.
AP navodi da Netanjahu nije dobio dovoljno glasova kako bi formirao desničarsku vladajuću većinu, što bi, kako ocenjuje američka agencija, moglo da predstavlja i kraj njegove političke karijere.

AP je, naime, ranije pisao, da se ne očekuje da Netanjahu sa najdužim premijerskim stažom u istoriji Izraela pristane da sedi u vladi koju predvodi neko drugi.
Netanjahu je na izborima u aprilu pretrpeo jedan od najvećih poraza u karijeri kada nije uspeo da sastavi novu vladu, pa se potom odlučio za nove izbore.
Nikada u istoriji Izraela izbori nisu održani dva puta u jednoj godini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.