Potvrđena pobeda naprednjaka u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena pobeda naprednjaka u Lučanima, Kuli, Kladovu i Doljevcu

Građani opština Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac glasali su juče na izborima za lokalne organe vlasti. Većinu glasova u sve četiri opštine osovojila je Srpska napredna stranka.
Na glasanje u Lučanima izašlo je više od 70 odsto upisanih u birački spisak, a 68 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odsto svoj glas dalo je Srpskoj naprednoj stranci koja je od 35 osvojila 27 odborničkih mandata.

"Moji sugrađani, meštani cele opštine Lučani su prepoznali ko je ekipa koja je dobitna, ko radi, ko ih poštuje i ko ispunjava obećanja. Zato su i izašli i glasali,za najbolje, glasali za prvu listu", Vesna Stambolić, nosilac liste "Aleksandar Vučić, zato što volimo Lučane i Dragačevo".
Apsolutnu većinu SNS je ostvarila i u Kuli gde su od osam izbornih lista četiri prešle cenzus.
Drugoplasiran je SPS sa pet odborničkih mesta. Grupa građana Kritična masa će u lokalnom parlamentu učestvovati sa četiri, a Pokret obnove Kraljevine Srbije sa dva odbornika.
"Mi smo veoma zadovoljni ostvarenim rezultatima, pre svega jer smo pokret koji je pre godinu i po dana registovan u Kuli, prvi put izlazak na samostalne izbore, samim tim za nas je prelazak cenzusa i dva odbornika dobar rezultat", naglašava nosilac liste Pokret obnove Kraljevine Srbije Marko Košutić.
SNS je u Kladovu osvojio 18 odborničkih mandata. Lista SPS-Jedinstvena Srbija osvojila je devet, a PUPS jedan mandat.
Član Predsedništva SPS-a Radovan Arežina ocenjuje da su socijalisti u Kladovu postigli najbolji rezultat od 5. oktobra naovamo.
"To je skoro 31 posto, 30,9 što nas čini veoma ponosnim. Koalicija Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija je dala svoj doprinos, legitimitet", ističe Arežina.
Na izbore u Doljevcu izašlo je oko 70 odsto građana. Od 37 mandata za budući saziv lokalne skupštine SNS je osvojila 33. Po dva mandata osvojile su liste SPS-a i Jedinstvene Srbije.
"Kad saberemo sve glasove mogu da kažem da smo zadovoljni, imajući u vidu da su građani Srbije pratili sve ono što radimo i Ivica Dačić i ja, i da rezultat koji smo dobili daje nam satisfakciju i vetar u leđa da radimo još više za građane Srbije", poručio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
Pravo glasa na lokalnim izborima u četiri opštine imalo je skoro 90.000 građana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.