Izborna komisija potvrdila jutros pobedu saveza Angele Merkel na izborima

Izvor: Beta, 25.Sep.2017, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna komisija potvrdila jutros pobedu saveza Angele Merkel na izborima

Nemačka izborna komisija potvrdila je jutros da je Savez partija CDU/CSU Angele Merkel pobednik parlamentarnih izbora.CDU/CSU je osvojio 33 odsto glasova, što kencelarki Angeli Merkel otvara put za četvrti mandat.Nemačka Socijaldemokratska partije (SPD) je druga sa osvojenih 20,5 odsto glasova.Desničarski AfD je osvojio 12,6 odsto glasova i prvi put će ući u parlament.Dovoljno gaslova za ulazak u parlament imaju i Liberali FDP, Zeleni i Levica.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angela je pobedila, Nemci protestovali i šta sad?

Izvor: B92, 25.Sep.2017

Berlin -- Nemačka izborna komisija potvrdila jutros da je Savez partija CDU/CSU Angele Merkel pobednik parlamentarnih izbora. Merkel: Želim stabilnu vladu...CDU/CSU je osvojio 33 odsto glasova, što kencelarki Angeli Merkel otvara put za četvrti mandat. Nemačka Socijaldemokratska partije (SPD) je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.