Izborna komisija: Lukašenko pobedio na izborima sa 80,23 odsto glasova

Izvor: Beta, 10.Avg.2020, 09:33

Izborna komisija: Lukašenko pobedio na izborima sa 80,23 odsto glasova

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko pobedio je na predsedničkim izborima sa osvojenih 80,23 odsto glasova, prvi su zvanični rezultati Izborne komisije.Glavna protivnica Lukašenka, Svetlana Tihanovskaja osvojila je 9,9 odsto glasova, saopšteno je danas. Preostala tri kandidata osvojili su manje od dva odsto glasova.Tihanovskaja, 37-godišnja bivša profesorka engleskog, sinoć je rekla da je većina gradjana uz nju.Beloruska policija brutalno je noćas rasterala demonstrante koji su izašli na ulice da iskažu nezadovoljstvo dugogodišnjom autoritarnom vladavinom predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.Policija je u Minsku je tokom izbornog dana juče bila prisutna u velikom broju, a sinoćje postavila kontrolne punktove oko grada kako bi sprečila ulazak demonstranata iz drugih mesta.Lukašenko je obećao da će ugušiti svaki protest.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko: Demonstranti su ovce koje se navode iz inostranstva

Izvor: Danas, 10.Avg.2020

Demonstranti u Belorusiji su "ovce" koje se navode iz inostranstva, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko posle nasilno ugušenih demonstracije zbog njegovog reizbora.

Nastavak na Danas...

NAJNOVIJI PODACI: 80,08 odsto glasova ZA LUKAŠENKA, evo koliko je osvojila njegova GLAVNA RIVALKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020

Konačni rezultati se očekuju 14. avgusta... Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,08 odsto glasova na predsedničkim izborima, pokazuju najnoviji podaci beloruske Centralne izborne komisije...Njegova glavna rivalka na jučerašnjim izborima Svetlana Tihanovskaja završila je na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.