NAJNOVIJI PODACI:  80,08 odsto glasova ZA LUKAŠENKA, evo koliko je osvojila njegova GLAVNA RIVALKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 17:42

NAJNOVIJI PODACI: 80,08 odsto glasova ZA LUKAŠENKA, evo koliko je osvojila njegova GLAVNA RIVALKA!

Konačni rezultati se očekuju 14. avgusta.

 Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,08 odsto glasova na predsedničkim izborima, pokazuju najnoviji podaci beloruske Centralne izborne komisije.

Njegova glavna rivalka na jučerašnjim izborima Svetlana Tihanovskaja završila je na drugom mestu sa osvojenih 10,09 odsto glasova.

Drugi kandidati nisu uspeli da osvoje ni dva odsto podrške birača, dok 4,6 odsto građana nije glasalo ni za jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kandidata.

Nakon što su objavljeni rezultati predsedničkih izbora na kojima je Aleksandar Lukašenko osvojio šesti mandat, hiljade građana Belorusije izašlo je na ulice širom zemlje.

Tom prilikom došlo je do sukoba sa policijom koja je koristila šok bombe, suzavac i vodene topove.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je 3.000 ljudi uhapšeno i da je na desetine policajaca i demonstranata povređeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.