Izvor: Radio 021, 22.Apr.2021, 17:29

Izbori za dekana Tehnološkog fakulteta ponovo raspisani: Biljana Pajin i Branka Pilić kandidatkinje

Tehnološki fakultet u Novom Sadu ponovo je raspisao izbore za dekana u novom mandatu, nakon što su prethodni izbori nedavno poništeni.

Odluku o novim izborima Savet Tehnološkog fakulteta doneo je juče.

Na zainteresovanim kandidatima je da podnesu dokumentaciju komisiji ovog fakulteta do 5. maja.

Izbori za dekana Tehnološkog fakulteta prethodno su poništeni jer nijedna od dve kandidatkinje nije dobila dovoljno glasova na izbornom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << veću. Kandidature su predale dosadašnja dekanica Biljana Pajin i šefica Katedre za inženjerstvo materijala Branka Pilić.

Na izbornom veću je rezultat glasanja bio gotovo nerešen: 37 prema 36 glasova za Biljanu Pajin, ali je bilo i šest nevažećih glasova.

Kako se 021.rs uverio, u toku je aktivna kampanja pristalica obe kandidatkinje od kojih se, barem za sada, očekuje da ponovo pokušaju da osvoje većinu glasova. Ovo je, ipak, samo još jedan pomalo buran izbor dekana ovog fakulteta. Izbore sprovedene 2017. godine Pokrajina je proglasila ništavim, kada je za dekana u vrlo sumnjivoj proceduri izabran Radomir Malbaša.

Tada je za jednog od prodekana u njegovom timu imenovana sadašnja kandidatkinja za dekanicu Branka Pilić, a protivkandidatkinja Malbaši bila je Sanja Podunavac Kuzmanović, sadašnja prorektorka u Rektoratu i jedna od pretendenata za novog rektora Univerziteta u Novom Sadu. Upravo je ona prijavila inspekciji nepravilnosti u proceduri izbora dekana na njenom matičnom Tehnološkom fakultetu.

Nakon poništavanja tih izbora, na novim se bira Biljana Pajin.

Detaljnije o celoj situaciji na ovom fakultetu čitajte OVDE. Ustanova do danas nije odgovorila na pitanja 021.rs o izbornoj proceduri.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.