Izbori za Nacionalne savete ponavljaju se u Beloj Crkvi i Vršcu

Izvor: Radio 021, 07.Nov.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za Nacionalne savete ponavljaju se u Beloj Crkvi i Vršcu

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i u Vršcu, gde će ponovo glasati pripadnici češke, odnosno rumunske manjine, odlučila je danas Republička izborna komisija.

RIK je prihvatila dva od četiri primljena prigovora zbog kojih se ponavljaju izbori na dva mesta, ali je odlučila i da će otvoriti vreće sa glasačkih mesta u Žablju i Požarevcu zbog loših zapisnika, odnosno neslaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u broju glasača i listića.

Prihvaćena su dva prigovora na izborni proces - na biračkom mestu broj 1 u Beloj Crkvi i broj 11 u Vršcu u naselju Kuštilj, a odbijeni oni koji se odnose na izbore za nacionalne savete Albanaca i Roma.

Izbori u Beloj Crkvi će biti ponovljeni zbog prigovora da je broj glasača bio manji od listića ubačenih u kutiju, a u Vršcu jer je utvrđeno da dva glasača nisu glasala na biračkom mestu, iako je to navedeno.

RIK je odlučila da otvori vreće sa glasačkim materijalom sa jednog biračkog mesta u Požarevcu na kome se glasalo za Nacionalni savet Roma i jednog u Žablju na kome su glasali Rusini.

"Zapisnik sa biračkog mesta u Požarevcu jedan je od najlošijih zapisnika ikad viđenih, u njemu se ništa ne zna", rekli su predstavnici komisije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.