Izvor: S media, 07.Nov.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori učinili svoje: Obama oborio dolar

To ukazuje kako u ekonomskoj politici SAD-a neće biti drastičnih promena.

"Činjenica da su izbori završeni je pozitivna za tržište akcija, jer tržište ne voli neizvesnosti", izjavio je analitičar firme "ETX kapital" Mark Prist i dodao da mnogo zavisi od glasanja u grčkom parlamentu danas, i da mora da se čeka i vidi šta će biti.

Jutrošnje jačanje američkog indeksa S&P 500 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od 0,25 odsto na 1.429,20 poena ukazuje na to da će danas na Volstritu doći do rasta indeksa.

Investitori na većini velikih svetskih berzi ipak verovatno ne priželjkuju preveliki rast vrednosti akcija zbog toga što se približava primena niza mera štednje i povećanja poreza u SAD.

Izvor: Tanjug/S media foto:Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Grčka,   Barak Obama

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Izbori učinili svoje: Obama oborio dolar

Izvor: Banke.Online.rs, 08.Nov.2012, 09:50

Svetske akcije i zlato su ojačali, dok je vrednost dolara pala, nakon što je američki predsednik Barak Obama na izborima osvojio novi četvorogodišnji mandat.

Nastavak na Banke.Online.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.