Izbori u Rusiji 4. decembra

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Rusiji 4. decembra

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev zakazao je za 4. decembar parlamentarne izbore u Rusiji. Zabranjeno izazivanje međuetničkih sporova.

"Na osnovu uredbe, parlamentarni izbori zakazani su za 4. decembar 2011. Uredba stupa na snagu s datumom objavljivanja", rekao je Medvedev na sastanku s liderima političkih partija.

On je, kako prenosi ruska agencija Interfaks, zatražio da se tokom izborne kampanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je zakazivanjem izbora i zvanično počela, izbegnu pokušaji podsticanja međuetničkih sukoba i ilegalnih radnji.

"Ljudi moraju naučiti kako da pobede pošteno i kako da prihvate poraz. Tokom izborne kampanje moraju se isključiti pokušaji

podsticanja međuetničkih sporova, što se apsolutno ne može dozvoliti, kao i pozivi na ilegalne radnje", rekao je Medvedev.

Ruski predsednik je rekao da to nije zahtev već naredba i da će svaki takav pokušaj biti sasečen u korenu, a počinioci kažnjeni.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev raspisao izbore za Dumu 4.decembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2011

Predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev,  raspisao je danas izbore za državnu Dumu , donji dom ruskog parlament. Kako se navodi ima sedam registrovanih političkih partija u Rusiji, koje su najavile da će učestvovati na izborima za Dumu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ruski parlamentarni izbori 4. decembra

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2011

MOSKVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zakazao je za 4. decembar parlamentarne izbore u Rusiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Početak predizborne trke za parlamentarne izbore

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2011

29.08.2011. -..U Rusiji, danas je praktično počela izborna kampanja. Predsednik Dmitrij Medvedev potpisao je dekret o izborima za poslanike Državne dume. Oni će se održati 4. decembra, 2011.Šef države ovo je najavio na sastanku sa liderima sedam registrovanih političkih stranaka...U letnjoj predsedničkoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.