Izbori su pogubna avantura

Izvor: B92, 09.Jan.2013, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbori su pogubna avantura"

Beograd -- Srbiji je potrebna politička stabilnost i ne verujem da će neko od koalicionih partnera izazvati prevremene izbore, kaže Jovan Krkobabić.

To bi bio samo udar na džep građana, a ništa se suštinski u državi ne bi promenilo, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Jovan Krkobabić.

"Suviše je kritičan trenutak da bi se bilo ko igrao s narodom i sa državom. Prošle godine smo imali izbore, građani su rekli šta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su imali i na političarima je sada da preuzmu punu odgovornost. Svi moramo da uložimo napor da se postigne što šire jedinstvo u zemlji, jer se suočavamo sa jakim spoljnim i unutrašnjim izazovima. Izbori bi sada mogli da budu pogubna avantura po državu. Ako do njih, ipak, dođe, PUPS je spreman i za takvo rešenje", rekao je Krkobabić za "Novosti".

Prvi izraz državnog jedinstva Krkobabić očekuje već pri usvajanju rezolucije za Kosovo i Metohiju jer bi, po njegovom mišljenju, ključni politički akteri trebalo da dostignu konsenzus o strateškim pitanjima za Srbiju. To je, kako kaže, izuzetno važno da bismo iduće godine u ovo vreme na svakom polju bili snažniji nego danas.

"Uveren sam da svi u našoj koaliciji podržavaju borbu protiv korupcije i tu ne bi smelo da bude razlika. Svi koji su se ogrešili o zakon moraju da odgovaraju. Verujem da zbog te borbe vladajuća koalicija neće biti ugrožena. Naprotiv", rekao je on.

Potpredsednik Vlade i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku najavljuje da će ove godine penzije biti redovno isplaćivane, a veruje da će i trudnice u celoj Srbiji do kraja godine primati sto odsto zarade.

Ukazujući na to da je nezaposlenost dostigla visok procenat, Krkobabić je rekao da do jula ne očekuje u zapošljavanju nikakve značajnije pomake.

"Nadam se da će u drugoj polovini godine doći do većih investicija, što bi trebalo pozitivno da se odrazi, ne samo na zapošljavanje, već i na rast životnog standarda", rekao je Krkobabić, navodeći da "do tada Srbija treba da se okrene sebi, svojim potencijalima, da racionalno upotrebi sve finansijske i ljudske resurse koje kao država imamo kako bismo podstakli domaću proizvodnju".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori su pogubna avantura po državu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jan.2013

Srbiji je potrebna politička stabilnost i ne verujem da će neko od koalicionih partnera izazvati prevremene izbore, jer bi to samo bio udar na džep građana, a ništa se suštinski u državi ne bi promenilo, izjavio je potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Krkobabić: Izbori pogubna avantura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2013

BEOGRAD -..Srbiji je potrebna politička stabilnost i ne verujem da će neko od koalicionih partnera izazvati prevremene izbore, jer bi to samo bio udar na džep građana, a ništa se suštinski u državi ne bi promenilo, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.