Vesti

0

Izbori su pogubna avantura po državu

Autor: SA

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Izbori su pogubna avantura po državu

Izvor: Beta

"Suviše je kritičan trenutak da bi se bilo ko igrao s narodom i sa državom. Prošle godine smo imali izbore, građani su rekli šta su imali i na političarima je sada da preuzmu punu odgovornost. Svi moramo da uložimo napor da se postigne što šire jedinstvo u zemlji, jer se suočavamo sa jakim spoljnim i unutrašnjim izazovima. Izbori bi sada mogli da budu pogubna avantura po državu. Ako do njih, ipak, dođe PUPS je spreman i za takvo rešenje", rekao je Krkobabić.

Prvi izraz državnog jedinstva Krkobabić očekuje već pri usvajanju rezolucije za Kosovo i Metohiju jer bi, po njegovom mišljenju, ključni politički akteri trebalo da dostignu konsenzus oko strateških pitanja za Srbiju. To je, kako kaže, izuzetno važno da bismo iduće godine u ovo vreme na svakom polju bili snažniji nego danas. 

"Uveren sam da svi u našoj koaliciji podržavaju borbu protiv korupcije i tu ne bi smelo da bude razlika. Svi koji su se ogrešili o zakon moraju da odgovaraju. Verujem da zbog te borbe vladajuća koalicija neće biti ugrožena. Naprotiv", rekao je Krkobabić za Večernje novosti.

On najavljuje da će ove godine penzije biti redovno isplaćivane, a veruje da će i trudnice u celoj Srbiji do kraja godine primati 100 odsto zarade. 

Ukazujući da je nezaposlenost dostigla visok procenat, Krkobabić je rekao da do jula ne očekuje, kada je reč o zapošljavanju, nikakve značajnije pomake.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR