Izbori na Kosovu koštaće oko šest miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori na Kosovu koštaće oko šest miliona evra

Održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu koštaće oko šest miliona evra, saglasili su se predstavnici odeljenja za budžet ministarstva finansija i Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini.

Na zajedničkim sastancima nadležnog ministarstva i CIK-a utvrđeno je da je potreban iznos sredstava za organizovanje izbora - 5.894.730 evra, prenosi Kosovo onlajn.

Ta sredstva su obezbeđena, ali se ne mogu dodeliti CIK-u sve dok Ustavni sud ne donese >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mišljenje zbog okolnosti stvorenih padom vlade, nakon ostavke premijera, rekao je savetnik ministra finansija, Lulzim Rafuna.

Šefica CIK-a Valdete Daka izjavila je ranije da još nisu zvanično zatražili sredstva od ministarstva finansija za održavanje izbora, jer nema zvaničnog datuma za njihovo održavanje.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.